Φωτογραφία αρχείου του Νίκου Δραπανιώτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος η Τρίτη της Διακαινησίμου,  26 Απριλίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

07.00-10.30 π.μ.

Αναστάσιμος Όρθρος και Πασχαλινή θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου.

10.30 πμ.μ

Περιφορά Αναστάσεων ανά την πόλιν Καρλοβάσου. Στην Κεντρική Πλατεία, Δέησις, Ομιλία και διανομή κόκκινων αυγών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ.Ευσεβίου.

Οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας αναφέρουν για την Τρίτη της Διακαινησίμου τα εξής:

Στο Καρλόβασι, ως γνωστόν, υπάρχει η ωραιοτάτη παράδοσις, την Τρίτη της Διακαινησίμου μετά την θεία Λειτουργία να γίνεται η Λιτάνευσις των ιερών Εικόνων και Λαβάρων της Αναστάσεως ανά την πόλιν, με την παρουσία και την συμμετοχήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσεβίου, των αρχών της Νήσου, των Κληρικών και πλήθους ευσεβούς λαού.

Δυστυχώς η παράδοσις αυτή τείνει να εκλείψει λόγω της ραθυμίας των πιστών να συμμετάσχουν στην λαμπρή και κατανυκτική αυτή λατρευτική ευκαιρία.

Παρακαλούμεν θερμότατα διά την συμμετοχή σας στην λατρευτική αυτή πράξη και ζωή της τοπικής Εκκλησίας, ελπίζοντες ότι οι Καρλοβάσιοι δύνανται να παραμείνουν πιστοί και αμετακίνητοι στα πατροπαράδοτα έθιμα και στις παραδόσεις τους, με σκοπό την διατήρηση της φυσιογνωμίας της πόλεώς τους, και την πνευματικήν πρόοδον και προκοπήν στην ζωήν τους“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!