Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με θέμα “Ελληνικό Πάσχα – 1ο Φεστιβάλ Σαμιακών Γεύσεων στο νησί του Πυθαγόρα”, που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου με τον Ε.Ο.Σ Σάμου και το Ελληνικό Πολωνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στόχος είναι η προώθηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Πολωνία, σε συνέχεια του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δήμοι της Σάμου με το Ελληνο-Πολωνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σκοπός των στοχευμένων δράσεων στην πολωνική αγορά, που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι, είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, μέσα από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Σάμου και της ελληνικής φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Σάμο επισκέπτονται τέσσερα άτομα από την Πολωνία, ένας διερμηνέας-εμπορικός εκπρόσωπος του Ελληνο-Πολωνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας κινηματογραφήσεων “Filmlot” και δύο αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες Chef στην πατρίδα τους, την Πολωνία, μέσα από την εκπομπή Master Chef, γνωστοί για την προώθηση και δημιουργία γευμάτων με φρέσκα και αγνά υλικά. Πρόκειται για τον Dariusz Baryga, Chef κουζίνας στο εστιατόριο Dezeta, και την Aleksandra Juszkiewicz, νικήτρια Master Chef Πολωνίας.

Μαζί με τους ντόπιους επαγγελματίες Chef, οι καλεσμένοι από την Πολωνία συμβάλλουν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Σάμου, χωρίς προσθήκες συντηρητικών και άλλων επιβλαβών για το ανθρώπινο οργανισμό ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της πολωνικής αποστολής, τα μέλη της έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα έθιμα του τόπου, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τη φύση, τους ανθρώπους, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τα σαμιώτικα κρασιά, τους ορεινούς αμπελώνες, τη σαμιακή κουζίνα και την εξέλιξή της από την πυθαγόρειο διατροφή στο σήμερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, γίνεται κινηματογράφηση και θα δημιουργηθεί βίντεο, με σκοπό την ευρύτερη προβολή της Σάμου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με εκχωρημένα τα πνευματικά δικαιώματα στους δήμους της Σάμου, με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη και ξενάγηση της πολωνικής αποστολής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με θέμα “Ελληνικό Πάσχα – 1ο Φεστιβάλ Σαμιακών Γεύσεων στο νησί του Πυθαγόρα”!

Από αριστερά προς τα δεξιά: Dariusz Baryga, Chef κουζίνας στο εστιατόριο Dezeta, Μαργαρίτα Ικαρίου, υπεύθυνη marketing και επικοινωνίας ΕΟΣ Σάμου, Aleksandra Juszkiewicz, Master Chef Πολωνίας


Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!