Την πλατφόρμα γαστρονομίας “Samos Food”, www.samosfood.gr, που δημιουργήθηκε στo πλαίσιo του προγράμματος “Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού”, παρουσιάζουν οι δήμοι του νησιού.

Στις 28 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου, στην πόλη της Σάμου, θα λάβει χώρα η πρώτη παρουσίασή της.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου, σε μια προσπάθεια προώθησης της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, αλλά και ανάπτυξης και εδραίωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας, υλοποίησε και ολοκλήρωσε το εν λόγω έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2014-2020”.

Καταξιωμένοι chef, μάγειρες και νοικοκυρές με μεράκι δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού μας, με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού και οι συνταγές καταγράφηκαν. Τόποι, μνήμες και γεύσεις “έδεσαν” και προσκαλούν το θεατή στη μοναδική εμπειρία της Σάμου!

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” και την εταιρεία “Dotsoft”. Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο Ε.Ο.Σ Σάμου.

Στις 29 Απριλίου και ώρα 11:00 θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Δυτικής Σάμου στην πλατεία Καρλοβάσου και στις 30 Απριλίου και ώρα 11:00 στο δημαρχιακό μέγαρο Πυθαγορείου θα γίνει η τρίτη παρουσίαση του έργου προς ενημέρωση των φορέων και του κοινού.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!