Μια σπάνια μουσική εμπειρία είχαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σάμου την Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Σάμου.

Συναντήθηκαν με τρεις σπουδαίους και ταλαντούχους μουσικούς, έναν έλληνα και δυο νορβηγούς, συνομίλησαν μαζί τους στα αγγλικά, άκουσαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ιδιαίτερα μουσικά όργανα που έφεραν (κέλτικη άρπα, μπαντονεόν, ταρχού) και την αφόρμηση έμπνευσης για την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά και άκουσαν ένα δείγμα αυτής, όπου αναμιγνυονται μουσικά ιδιώματα της Βόρειας Ευρώπης με τη μουσική της Μεσογείου και της Αργεντινής.

Οι μουσικοί του σχήματος Phos, Μιχάλης Χολέβας, Andreas Rokseth και Julie Rokseth, βρίσκονται για λίγες μέρες στη Σάμο, με τη στήριξη του Ιδρύματος Schwarz, προκειμένου να συνθέσουν μουσική με σκοπό τη δημιουργία της 2ης δισκογραφικής δουλειάς τους.

Εκτός από τη συναυλία, άκουσαν από τον Μιχάλη Χολέβα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μουσικό Πανεπιστήμιο Codarts (Ολλανδία – Ρότερνταμ) και για έναν καινούργιο τρόπο προσέγγισης της καταγραφής της αυτοσχεδιαστικής τροπικής μουσικής.

Στη συνέχεια, οι μουσικοί ήρθαν στο χώρο του σχολείου και παρακαολούθησαν με τη σειρά τους τη γενική πρόβα των μαθητών για τις συναυλίες του Μαϊου. Ήταν συνολικά μια εμπειρία που σίγουρα ενέπνευσε και γοήτευσε τους μαθητές του σχολείου!

Δείτε φωτογραφίες από την συναυλία!

Πηγή: Ιστολόγιο Μουσικού Σχολείου Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!