Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (ΕΟΣΣ) πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κολωνία της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Mediterranean Cheese and Wine” που υλοποιεί επιτυχώς η “Οικονομοτεχνική”.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο “maiBeck FÜR DICH”, οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.

Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοι οίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξου συνδυασμένα με Samos Vin Doux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από Samos Grand Cru, μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό Samos Nectar και για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο Samos Anthemis.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Έλληνας blogger και sommelier, Τόνυ Ασκητής.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης των κρασιών του ΕΟΣΣ στην Κολωνία!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!