Ανοίγει και πάλι για το ευρύ κοινό, μετά από τρία χρόνια, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου στους Μυτιληνιούς Σάμου.
Το μουσείο θα λειτουργεί από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Οκτωβρίου 2022, καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από 10:00 έως 14:00.
Η είσοδος κοστίζει 5 €, ενώ για τα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν.
Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο, μπορείτε να το κάνετε καλώντας στα τηλέφωνα (+30) 22730 51691, (+30) 2273052055, (+30) 210 6206535 ή στέλνοντας e-mail στα info@nhma.gr ή nhmsam@otenet.gr.
Λίγα λόγια για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί από τότε με τη φροντίδα του Ιδρύματος Κωνσταντίνου και Μαρίας Ζημάλη.
Αποτελεί το “στολίδι” των Μυτιληνιών Σάμου και παράλληλα είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του νησιού.
Διαθέτει χιλιάδες εκθέματα χωρισμένα σε πέντε τμήματα:
1) Παλαιοντολογικό τμήμα: Τα απολιθώματα που φιλοξενούνται σε αυτή την ενότητα ανήκουν σε ζώα που έζησαν στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή του χωριού Μυτιληνιοί Σάμου πριν από 8-10 εκατομμύρια χρόνια.
2) Ζωολογικό τμήμα: Στο τμήμα αυτό εκτίθεται ένας σημαντικός αριθμός από ζώα και πουλιά της Σάμου, της Ελλάδος, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου. Περίοπτη θέση σε αυτό το τμήμα έχει και το “Καπλάνι της βιτρίνας”, το ταριχευμένο αιλουροειδές που ενέπνευσε το ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη.
3) Τμήμα Ορυκτών και Πετρωμάτων: Στο τμήμα αυτό εκτίθενται περίπου 300 ορυκτά και πετρώματα από τη Σάμο, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.
4) Τμήμα Θαλάσσιας Ζωής: Στο τμήμα αυτό, το οποίο είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, εκτίθενται περίπου 500 όστρακα από την Ελλάδα και τον κόσμο και ομοιώματα ψαριών. Εκτίθενται επίσης χαρακτηριστικά μοντέλα πλοίων του Αιγαίου
5) Βοτανολογικό Τμήμα: Αυτό το τμήμα του μουσείου αποτελείται από μία συλλογή που περιέχει σημαντικό αριθμό ειδών της χλωρίδας της Σάμου και του Αιγαίου στη μορφή Herbarium.
Το μουσείο διαθέτει επίσης μια σημαντική συλλογή ιστορικού και εθνογραφικού περιεχομένου.
Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου:
Επισκεφθείτε κι εσείς την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου για να μάθετε περισσότερα για αυτό και ετοιμαστείτε να το περιηγηθείτε και από κοντά με μια επίσκεψη στους Μυτιληνιούς Σάμου!