Φωτογραφία του Πέτρου Γλεούδη

Με δύο πτήσεις τσάρτερ από το Άμστερνταμ αρχίζει την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου και επίσημα η τουριστική περίοδος στη Σάμο.

“Ποδαρικό” για φέτος στο αεροδρόμιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” θα κάνει ένα αεροσκάφος της Corendon Dutch, τύπου Boeing 737-800, το οποίο σύμφωνα με το πρόγραμμα θα φτάσει στο νησί γύρω στις 12:15 το μεσημέρι.

Λίγη ώρα αργότερα, γυρω στις 13:20, θα αφιχθεί επίσης από το Άμστερνταμ, η πτήση της Transavia, που θα εκτελεστεί και αυτή με αεροσκάφος Boeing 737-800.

Όπως ενημερώνει ο διευθυντής του τουριστικού πρακτορείου Samos Ηolidays”, Κώστας Έλληνας, οι πτήσεις γίνονται με την συνεργασία των πρακτορείων Corendon και Ross Holidays, ενώ επίσης αναμένονται και δύο γκρουπ από Αθήνα για τις ημέρες του Πάσχα, με τον τουριστικό οργανισμό Grefis tours.

Η επόμενη ημέρα αφίξεων είναι η Δευτέρα του Πάσχα με πτήση από την Ολλανδία και γκρουπ από την Αθήνα.

Μερικές μέρες μετά, στις 26 Απριλίου, ξεκινά τις πτήσεις της από το Άμστερνταμ η TUI Fly Netherlands, ενώ στις 28 Απριλίου, ξεκινούν οι πτήσεις της TUI Fly Belgium από τις Βρυξέλλες. Πρόκειται για πτήσεις που συνδυάζoνται με τουριστικά πακέτα του μεγάλου ομίλου TUI, όποιος φιλοδοξεί φέτος να σπάσει το φράγμα των 3 εκατομμυρίων τουριστών στην Ελλάδα.

Από τον Μάιο και μετά αρχίζουν πτήσεις από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες για Σάμο.

Παρά την διεθνή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Σάμου είναι θετικά, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες πτήσεις charter από περίπου 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Ένας αντιπροσωπευτικός κατάλογος των πτήσεων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που φέτος θα δραστηριοποιηθούν στην Σάμο έχει δημοσιευτεί ήδη στο SamosVoice.gr (For English please click here).

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!