Σε αρκετές σχολικές δράσεις συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου Πυθαγορείου μετά το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Καθώς οι μαθητές έχουν επιστρέψει πλέον στον φυσικό τους χώρο – το σχολείο – προχώρησαν σε μία σειρά δράσεων σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία αλλά και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων που αποκτούν στο σχολείο.

Έτσι λοιπόν, πριν από λίγες μέρες, σε συνεργασία με το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία η “Μέλισσα” και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, στον χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ωφελούμενων του συλλόγου με τους συνοδούς τους και πραγματοποιήθηκαν αγώνες σκυταλοδρομίας 4×25 και αγώνισμα ρίψης σε στόχο.

Σκοπός της δράσης είναι η συνεργασία αθλητών ανεξαρτήτως διαφορετικότητας ο υγιής ανταγωνισμός και η ανάπτυξη φιλίας ώστε όλοι να αντιληφθούν την ισότητα μέσα από την διαφορετικότητα.

Την ίδια ημέρα, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές το “Πείραμα του Ερατοσθένη” αναβιώνοντας μία ιστορική μέθοδο για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης που πραγματοποιήθηκε τον 3ο Αιώνα Π.Χ. από ένα σπουδαίο μαθηματικό ο οποίος χρησιμοποίησε ως μόνα εργαλεία μία ράβδο “βηματιστές” της εποχής για μέτρηση αποστάσεων, βασικές αρχές της γεωμετρίας και της τριγωνομετρίας και μαθηματική σκέψη.

Οι μαθητές εκμεταλλευόμενοι την ισημερία της 21ης Μαρτίου και με την βοήθεια των Καθηγητών τους ολοκλήρωσαν το πείραμα.

Και επειδή στο σχολείο προωθείται η αρχή της διαθεματικότητας η σήμανση των θέσεων εργασίας κάθε τμήματος στηρίχθηκε πάνω σε δημιουργίες που ολοκλήρωσαν οι μικροί καλλιτέχνες και στηρίζονται πάνω στο έργο του Άγγλου pop καλλιτέχνη Sir Peter Thomas Blake.

Και δεν έμειναν εδώ.

Στο πλαίσιοο των δράσεων για τον σχολικό εκφοβισμό τα παιδιά έδωσαν με τον τρόπο τους το δικό τους «ηχηρό» μήνυμα γράφοντας και ζωγραφίζοντας μία ξεχωριστή αφίσα που κοσμεί πλέον το χώρο του σχολείου τους.

Και τέλος οι “εκκολαπτόμενοι” επιστήμονες προχωρούν στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν τους μηχανισμούς δημιουργίας του σύμπαντος μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “Εκπαιδευτικών Τηλεσκοπίων” – μ ΝΕΤ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!