Τον 2ο Σαμιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου στο Καρλόβασι ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Μέλισσος”.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου και διοργανώνεται σε συνεργασία με την σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου, την σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 6934685843 μέχρι και το Σάββατο 2 Απριλίου.

Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο του διαγωνισμού, την Κυριακή 3 Απρίλη 2022 (10:30 – 11:00).

Τα θέματα του διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τον εθνικό μετρ ΕΜ Νίκο Μενδρινό, πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι. Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

Στους διαγωνιζόμενους θα δοθούν προς επίλυση, σε φωτοτυπίες, 15 σκακιστικές ασκήσεις (προβλήματα που οδηγούν σε ματ σε μια ή δυο κινήσεις) μαζί με σκακιέρα και κομμάτια που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την επίλυση των ασκήσεων. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να λύσουν τις ασκήσεις σε 120 λεπτά.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

– Άφιξη συμμετεχόντων & επιβεβαίωση συμμετοχών 10:30 – 11:00

– Έναρξη 11:00

– Λήξη των αγώνων 13:00

Οι τρεις πρώτες – πρώτοι της τελικής κατάταξης θα βραβευθούν με μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής που θα αποσταλούν στα σχολεία τους.

Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι θα τηρηθούν με αυστηρότητα και σχολαστικότητα τα ισχύοντα μέτρα COVID.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!