Το πρωί της Δευτέρας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τίμησε με το Μετάλλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τα μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, για τη διοργάνωση των δέκα Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής και παρουσίασε τα μέλη της, ενώ μίλησε και για τα επόμενα Συνέδρια που ετοιμάζονται με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατόπιν, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, ο Σαμιώτης καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης, κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, μίλησε για τη συμβολή των δέκα επιστημονικών Συνεδρίων, ενώ αναφέρθηκε στα επόμενα τρία Συνέδρια σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή, και ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του και την Εκκλησία της Ελλάδος για την εμπιστοσύνη της.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλα τα μέλη των Επιτροπών για τους κόπους τους, χαρακτηρίζοντας το έργο τους αυτό “άξιο θαυμασμού”. Εξήρε, ακόμη, την προσπάθεια για την έκδοση των δέκα τόμων με τα πρακτικά των συνεδρίων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα γιγαντιαίο έργο. “Οι τόμοι αυτοί θα μείνουν και θα διαλαλούν τον κόπο σας και τα γεγονότα, αλλά θα αποτελούν και το «δεξί χέρι» των ερευνητών” σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος. Με αφορμή τα νέα Συνέδρια που ετοιμάζονται, ευχήθηκε η Επιτροπή να συνεχίσει το σημαντικό της έργο και κάλεσε τα μέλη να εργαστούν με τον ίδιο τρόπο.

Παρόντες, επίσης, στην εκδήλωση ήταν ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, κι ο πρωτοσύγκελλος της αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!