Φωτογραφία αρχείου

Δύο αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στη Σάμο. Σύμφωνα με το ανακριτικό γραφείο της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκδηλώθηκαν από αμέλεια και πιο συγκεκριμένα εξαιτίας της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων. Παράλληλα, η ΠΥ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μία χορτολιβαδική πυρκαγιά, στους Βουρλιώτες Ανατολικής Σάμου, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση αγνώστου μέχρι αυτή τη στιγμή προσώπου.

“Τόσο τα σημεία στα οποία εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, όσο και οι επικρατούσες στην ευρύτερη περιοχή κλιματολογικές συνθήκες, κατέστησαν εφικτή την ταχεία επέκτασή τους, ενώ θα μπορούσαν υπό συνθήκες να έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο” επισημαίνει ο διοικητής της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης.

Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, ενώ στην περίπτωση του εμπρησμού αναζητείται από τα αρμόδια όργανα της Υπηρεσίας ο ύποπτος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο αντιπύραρχος υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται οι κάθε είδους καύσεις, όταν οι καιρικές συνθήκες μπορούν να ευνοήσουν της εξέλιξή τους, ενώ επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση μετά το πέρας των έντονων καιρικών φαινομένων μόνον εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις των άρθρων 3 κ.ε. της υπ’ αριθμ. 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923 Β’).

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!