fbpx

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου!

Άσκηση ετοιμότητας πλήρους ανάπτυξης με την κωδική ονομασία “Σεισίχθων 2022” διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Υλοποιήθηκε επιτυχώς, στο πλαίσιο της διατήρησης και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Υπηρεσίας, καθώς και της αξιολόγησης του επιπέδου συνεργασίας με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς

Αντικείμενό της ήταν η αντιμετώπιση συνεπειών οι οποίες θα εκδηλωθούν τόσο στον δήμο Ανατολικής, όσο και στον δήμο Δυτικής Σάμου, εξαιτίας ισχυρής σεισμικής δόνησης πλησίον του νησιού, ενώ η επέμβαση έγινε με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολής πυρκαγιάς στο τακτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων περιλάμβανε την αντιμετώπιση εκδηλούμενης πυρκαγιάς σε χώρο σχολικής μονάδας, την διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων από κτίρια διαφόρων ειδών ως αποτέλεσμα καταρρεύσεων που θα προκληθούν από την σεισμική ακολουθία, καθώς και την διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου από υπαίθρια περιοχή του δήμου Δυτικής Σάμου, λόγω των κατολισθητικών φαινομένων που θα εμφανιστούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οργανώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου, ενώ παράλληλα τέθηκε συναγερμός σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Η άσκηση συνεχίστηκε στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου “Ξενία”, αργότερα στο Καρλόβασι και τέλος στους καταρράκτες, όπου το σενάριο αφορούσε την πτώση βράχων και την περισυλλογή τραυματία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω θεαματικό βίντεο και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άσκηση!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!