Δεκάδες δρομείς συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον 5ο Ημιμαραθώνιο “Πυθαγόρας ο Σάμιος”, που διοργανώθηκε από τον δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο ημιμαραθώνιος είχε μήκος διαδρομής 21 km και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας είχε εκκίνηση στον ναό της Ήρας και τερματισμό στην πόλη της Σάμου.

Νικητής του δρόμου των 21 km ήταν ο 32χρονος Νίκος Τσιδώνης με χρόνο 1:17:42.860, ο οποίος το 2020 είχε τερμάτισε 2ος στον 4ο Ημιμαραθώνιο “Πυθαγόρας ο Σάμιος”.

Ο νικητής του 5ου Ημιμαραθωνίου “Πυθαγόρας ο Σάμιος” Νίκος Τσιδώνης. Πηγή: Σελίδα facebook Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο 32χρονος Δημήτρης Σκαπέτης με χρόνο 1:18:33.330 και στην τρίτη ο 43χρονος Παναγιώτης Διάκος, με χρόνο 1:19:11:387.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Ανδρούτσου κατετάγη 1η με χρόνο 1:38:34.213, η Blaithin Baebh Quigley κατετάγη 2η με χρόνο 1:45:16.740 και η Σοφία Μητσιάρα 3η με χρόνο 1:58.29.200.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του ημιμαραθωνίου των 21 km:

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα σε πλήρη οθόνη!

Επίσης διεξήχθη λαϊκός αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την πλατεία Πυθαγόρα έως τον κόμβο Μαλαγαρίου, στον οποίο συμμετείχαν 95 δρομείς.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα των 4 km:

Ο δήμος Aνατολικής Σάμου αναφέρει για την διοργάνωση τα εξής:

Στο πλαίσιο του φετινού Ημιμαραθωνίου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου για την παρουσίαση του βιβλίου της κορυφαίας μαραθωνοδρόμου, κυρίας Μαρίας Πολύζου με τίτλο «Μην τα παρατάς!» κατά την οποία βραβεύτηκε η ίδια, καθώς και η παλαίμαχος αθλήτρια δρόμων αντοχής και πρωτοπόρος γυναίκα μαραθωνοδρόμος κυρία Γεωργία Παπαναστασίου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο ΣΕΓΑΣ, με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ και Χορηγούς την Ποτοποιία Σάμου Ι. Π. Φραντζέσκος Α.Ε.Β.Ε., τον Όμιλο Εταιρειών Ζαρμπάνη και το εμπόριο «Βακεντής Εμμ. Ο.Ε.» κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της οργάνωσης με τη συμμετοχή 68 αθλητών στον Ημιμαραθώνιο και 95 στον λαϊκό αγώνα δρόμου.

Στη φετινή διοργάνωση είχαμε την τιμή και τη χαρά να βρίσκεται μαζί μας η πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης μαραθωνοδρόμος κυρία Μαρία Πολύζου, η οποία έδωσε την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου αλλά και του λαϊκού αγώνα δρόμου, εμψύχωσε και συμβούλεψε τους αθλητές και απένειμε μετάλλια μαζί με την πανελληνιονίκη μαραθωνοδρόμο, κυρία Παπαναστασίου Γεωργία, η οποία μας τίμησε, επίσης, με την παρουσία της.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί ιδιαίτερα τα τοπικά ΜΜΕ που κάλυψαν το γεγονός και ανέδειξαν τον παλμό των αθλητών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα σώματα ασφαλείας που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου για τη μεγάλη συμβολή της.

Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους εθελοντές και τα εθελοντικά κλιμάκια Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Παλαιοκάστρου, Κοκκαρίου και Σαμίων που έδωσαν δυναμικό παρόν προκειμένου να διεξαχθεί ο Αγώνας ομαλά και με απόλυτη επιτυχία. Χωρίς τους εθελοντές τίποτα δεν θα ήταν εφικτό, τόσο για τη διεξαγωγή όσο και για την αποκατάσταση της τάξης και της καθαριότητας. Ιδιαίτερα δε, ευχαριστούμε τον εντεταλμένο σύμβουλο άθλησης του Δήμου μας κο Γιάννη Χατζηνικολάου και τον κο Μάριο Καγιόπουλο για την καταλυτική τους βοήθεια και εμπειρία.

Θερμές ευχαριστίες στον κο Γιακουμή Αμυρσώνη που επιμελήθηκε τους κότινους για τους νικητές καθώς και κλαδιά ελιάς που μοιράστηκαν στους αθλητές, τον κο Κωνσταντίνο Αγαδάκη για την προσφορά των χυμών φρούτων giamas και τον φυσικοθεραπευτή κο Αριστείδη Ηλιάδη, ο οποίος βρισκόταν εκεί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα για παροχή βοήθειας.

Στην τελετή λήξης παραδόθηκε στον κο Βαλαγεωργίου Εμμανουήλ από τον Δήμαρχο, κ. Στάντζο Γεώργιο η τιμητική πλακέτα από τον ΣΕΓΑΣ για την μακροχρόνια προσφορά του στον αθλητισμό.

Τέλος, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που τίμησε τη διοργάνωση με τη συμμετοχή του αλλά και με την παρουσία του, με σεβασμό πάντα στις αξίες του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι εκπέμποντας ταυτόχρονα μήνυμα Ειρήνης!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου“.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του δήμου Ανατολικής Σάμου από την εκκίνηση του δρόμου των 21 km!

Δείτε επίσης φωτογραφίες της Αναστασίας Ναλμπάντη από τον τερματισμό και τις απονομές των μεταλλίων στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην παραλία της πόλης της Σάμου!

Δείτε επίσης φωτογραφίες του Σταύρου Τραγάνη, ο οποίος συμμετείχε ως εθελοντής στον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού των δρομέων:

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!