Στο “Οινόραμα 2022”, την μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο συμμετέχει από 12 έως 14 Μαρτίου ο ΕΟΣ Σάμου και η “Νόπερα” Οινοποιητική Σάμου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 242 εκθέτες από ολόκληρη τη χώρα.

Θα λειτουργεί και τις τρεις μέρες από 10:00 έως 19:00.

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου θα παρουσιάσει τα περίφημα κρασιά του στο Stand 73 της Αίθουσας 2 της έκθεσης (μπλε ζώνη) ενώ η “Νόπερα” Οινοποιητική Σάμου τα κρασιά της στο Stand 66 της ίδιας αίθουσας.

Η είσοδος στην έκθεση θα επιτρέπεται μόνο σε όσα άτομα διαθέτουν το γνωστό πιστοποιητικό (εμβολιασμού ή νόσησης) και θα εφαρμοστούν τα εν ισχύ μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, θα εφαρμοσθεί χρονική κατάτμηση της έκθεσης σε 6 «περιόδους» των τεσσάρων ωρών εκάστη (δύο ανά ημέρα, πρωί 10:00 – 14:00 και απόγευμα 15:00 – 19:00, με μία ώρα διάλειμμα για αερισμό και καθαρισμό).

Το κόστος εισόδου είναι 12€ για κάθε πρωινό τετράωρο 10:00 – 14:00, Σαββάτου και Κυριακής (12 και 13 Μαρτίου), καθώς και για κάθε ένα από τα δύο τετράωρα της Δευτέρας 14 Μαρτίου (φοιτητικό 7€). Για κάθε τετράωρο 15:00 – 19:00, Σαββάτου και Κυριακής, το κόστος είναι 15€ (φοιτητικό 12€).

Προβλέπεται και ένα «3-day Pass» προς 30€, που καθιστά την είσοδο στην έκθεση ελεύθερη όλες τις ώρες και μέρες, εκτός του ωριαίου διαλείμματος ανά ημέρα.

Επιλέξτε όποια χρονική περίοδο επιθυμείτε και κάντε την προαγορά σας μέσω Viva.gr ή απευθυνθείτε απευθείας στο ταμείο της έκθεσης για επιτόπου αγορά, χωρίς όμως εγγυημένη διαθεσιμότητα.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία, στο “Οινόραμα 2022” δεν θα ισχύσουν προσκλήσεις ή δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες.

Η παρουσίαση της έκθεσης “Οινόραμα 2022”

Καλώς ήλθατε στο “Οινόραμα”, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, που οργανώνεται από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιών που το 2022 θα έχει ξεπεράσει το ένα τέταρτο του αιώνα, παραμένοντας φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική!

Σήμερα, μάλιστα, στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, η ετήσια έκθεση Οινόραμα είναι πιο ευέλικτη από ποτέ, χρήσιμη και προσιτή σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί.

Είκοσι οκτώ χρόνια από το λανσάρισμά του, δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση, αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την πολυδιάστατη προβολή των εκθεμάτων της, σε διάφορα κοινά-στόχους. Ταυτόχρονα, προβάλλει αποτελεσματικά εταιρείες και πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω δυναμικής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, που κάθε χρόνο εντείνεται περαιτέρω.

Το Οινόραμα διοργανώνεται και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Όπως πάντα, και παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία, ανάμεσα στις χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες και καταναλωτές, το Οινόραμα αναμένεται να επισκεφθούν και δεκάδες αγοραστές οίνων από σημαντικές οινικές αγορές του εξωτερικού.

Οι σημαντικές καινοτομίες του Οινοράματος, όπως η αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» και το wine bar με τους οίνους ήπιας οινολογικής παρέμβασης συνεχίζουν να υποστηρίζονται και υπόσχονται στους επισκέπτες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες.

Οινοτεχνία

Το Οινόραμα φιλοξενεί και φέτος μερικές επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́, που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί. Η παρουσία αυτή σε κεντρικό σημείο της έκθεσης και με το όνομα «Οινοτεχνία» εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Πλατεία Γευσιγνωσίας:

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλονται από την πανδημία, το Οινόραμα 2022 δεν θα περιλαμβάνει «Πλατεία Γευσιγνωσίας©», για 1η φορά από το 2004. Η «Πλατεία Γευσιγνωσίας©» του Οινοράματος πάντα αποτύπωνε αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. Απευθύνεται πρωτίστως στους επαγγελματίες του χώρου αλλά και σε οινόφιλους καταναλωτές και προβλέπεται ανανεωμένη στο Οινόραμα 2023.

Οινικές Αποκαλύψεις και Wine Bar:

Μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, «φυσικά κρασιά» και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών, για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να… «προβλέψουν» το οινικό μέλλον.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!