Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Δραπανιώτης

Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, με ισχυρή πλειοψηφία 16 υπέρ, έναντι 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ο Οργανισμός συντάχθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και των Διοικητικών Υπηρεσιών, με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και αποτελεί προϊόν εσωτερικής βαθιάς διαβούλευσης των υπηρεσιών και των στελεχών τους.

Όπως αναφέρει, “ο Ο.Ε.Υ., ακολουθώντας μια δυναμική προσέγγιση, πυλώνα του οποίου αποτελεί το ήδη υπάρχον στελεχειακό δυναμικό, συντάχθηκε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του δήμου, καθώς και την προοπτική της αποδοτικότερης λειτουργίας του, με σαφή οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών”.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με “παρών” τοποθετήθηκε στην ψηφοφορία για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως εξηγεί η δημοτική παράταξη, “το «παρών» σημαίνει αποδοχή της ανάγκης να υπάρχει Οργανισμός για τον οποίο άλλωστε επιμένουμε να αποφασιστεί εδώ και δυόμιση χρόνια, αλλά και διαφωνία με την ελλιπή στελέχωση του δήμου και με τον καινούριο Οργανισμό”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει σχετικά:

“1) Ο νέος Οργανισμός προβλέπει μόνο 48 νέες θέσεις, όταν οι συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων του δήμου από το 2010 και μετά είναι σίγουρα πολλές (ο αριθμός δεν μας δόθηκε παρ’ ότι καταθέσαμε έγκαιρα τις ερωτήσεις μας). Άρα ο αριθμός είναι πλασματικός.

2) Οι θέσεις που προβλέπονται δεν θα προκηρυχθούν άμεσα, αλλά σταδιακά και εφόσον η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τα ανταποδοτικά έσοδα του δήμου, δηλαδή από την πρόσθετα χαράτσια σε βάρος των δημοτών και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως συνέβαινε προηγούμενα. Τακτική που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της Ν.Δ. Άρα, όπως παραδέχτηκε και η δημοτική αρχή, θα στηριχθούμε στο υπάρχον προσωπικό.

3) Μια σειρά υπηρεσίες και τομείς μένουν μόνο ως περιγραφή στον Οργανισμό, αφού δεν προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας. Τα παραδείγματα πολλά. Οδηγοί απορριμματοφόρων και εργάτες καθαριότητας ελάχιστοι, καμιά πρόβλεψη για εργάτες καθαριότητας για τις Κοινότητες, γιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας δεν προβλέπονται, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» περιμένει ακόμη την προκήρυξη θέσεων, στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού οι θέσεις είναι ανύπαρκτες, Ακόμη και στις Τεχνικές Υπηρεσίες, που πάντα σχεδόν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν έχουμε προσωπικό, μετά βίας προβλέπονται (όταν και όποτε προκηρυχθούν) μόλις 7 νέες θέσεις. Άρα, μια σειρά πραγματικές και πιεστικές λαϊκές ανάγκες μένουν ουσιαστικά ακάλυπτες ή υποστελεχωμένες.

4) Ο νέος Οργανισμός έχει ενσωματωμένη όλη την αντιδραστική και αντιλαϊκή νομοθεσία που έχει οικοδομηθεί συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον, με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τους δήμους (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης με αποκορύφωμα την «κυβερνησιμότητα» της ΝΔ), όσο και με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο με κορυφή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τις οποίες πρώτοι οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του τότε Συνασπισμού αποδέχτηκαν και επέβαλλαν στους δήμους από το 1993 και μετά με τα περιβόητα 18μηνα που έφτασαν σήμερα μέχρι και δίμηνα. Άρα, σ’ αυτές τις απαράδεκτες ελαστικές σχέσεις εργασίας των 8μηνων, 5μηνων και 2μηνων, που απογειώνουν την εκμετάλλευση, προσβλέπουν οι διοικούντες τον δήμο, να «μπαλώσουν» τη κατάσταση.

Τονίσαμε επιπλέον ότι «αν το κριτήριο ήταν η εξυπηρέτηση του λαού σε όλο το φάσμα των αναγκών του, τότε, εκτός των άλλων, δεκάδες Σαμιώτες νέοι επιστήμονες που σέρνονται στην ανεργία και ακόμη περισσότεροι άνεργοι εργατοϋπάλληλοι θα είχαν μόνιμη και σταθερή εργασία. Εσείς όμως και τα κόμματά σας όταν λέτε «ανάπτυξη» εννοείτε την κερδοφορία μερικών επιχειρηματιών με τζάμπα χρήμα και όχι την ευημερία των εργαζομένων και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Αυτοί στα τάρταρα της ανεργίας και της εποχιακής δουλειάς των 9 και 12 ωρών με 500 ευρώ».

Τέλος, υπογραμμίσαμε ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση κριτήριο της πρότασής μας που συνοψίζεται στην απαίτηση – διεκδίκηση κάλυψης όλων των θέσεων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, είναι η εξυπηρέτηση, « χωρίς ναι μεν, αλλά….», όλων των λαϊκών αναγκών.

Δηλαδή διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις προβλεπόμενες ανάγκες και αρμοδιότητες του δήμου, με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα εργασιακά ασφαλιστικά κλπ.

Μονιμοποίηση τώρα όλων των αορίστου χρόνου εργαζόμενων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

100% κάλυψη της μισθοδοσίας κάθε μορφής εργαζόμενων στους δήμους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

100% χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος. Επιστροφή όλων των παρακρατημένων πόρων Δήμων και Περιφερειών.

Όχι στην ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και στα χαράτσια σε βάρος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων , φτωχών και μεσαίων αγροτών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο με φορολόγηση 45% των εσόδων του”.

“Ανατροπή”: “Αργοπορημένη η ψήφιση” του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” υπογραμμίζει πως, “σύμφωνα με τη νομοθεσία, έπρεπε μέσα σε 6 μήνες από την έναρξη λειτουργίας του δήμου Ανατολικής Σάμου η νέα δημοτική αρχή να καταρτίσει τον Οργανισμό του νέου δήμου (άρα η προθεσμία έληγε στις 29/2/2020 και από τότε έχουν περάσει περίπου 2 χρόνια).

Δυστυχώς, η ψήφιση του εν λόγω Οργανισμού ήρθε πολύ καθυστερημένα από τη δημοτική αρχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαιρείται ο δήμος μας από κάθε είδους πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μετάταξη, διαδικασία κινητικότητας κ.λ.π., πράγμα που έφερε μόνο αρνητικά αποτελέσματα”.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” δηλώνει πως “ευελπιστεί ο συγκεκριμένος Ο.Ε.Υ. να δημιουργήθηκε με κύριο γνώμονα το συμφέρον του δήμου και να είναι ένα εργαλείο στα χέρια των υπαλλήλων, αλλά και κάθε δημοτικής αρχής”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!