Το Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου. Φωτογραφία: Μαρία Κιλουκιώτου

Να αναπληρωθούν άμεσα οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου.

Με επιστολή του στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, επισημαίνει πως “τις τελευταίες δύο εβδομάδες η πραγματικότητα στο δημοτικό σχολείο Μαραθοκάμπου, στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας, είναι πάρα πολύ δύσκολη κι εκρηκτική. Ο ένας εκπαιδευτικός μετά τον άλλο νοσεί με Covid-19. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται. Στους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς του σχολείου δεν περισσεύουν τόσες ώρες ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται, με αποτέλεσμα οι μαθητές των τμημάτων να αναγκάζονται να παραμείνουν σπίτι. Απ’ όσο γνωρίζουμε, η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι τα κενά που προκύπτουν στα σχολεία λόγω νοσούντων εκπαιδευτικών από Covid-19 πρέπει άμεσα να καλύπτονται από αναπληρωτές ειδικής σύμβασης, που θα αναπληρώνουν το κενό που δημιουργείται. Ήδη έχετε προχωρήσει σε μία μετακίνηση εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, εξαιτίας της έκτακτης απουσίας του γυμναστή του σχολείου, που βοήθησε και στήριξε πολύ την κατάσταση στο σχολείο κι αποτιμήθηκε θετικά, όμως δεν αρκεί.

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών που φοιτούν στον Μαραθόκαμπο, ζητούμε και διεκδικούμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο μας με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν απολύτως και άμεσα τα κενά. Τα παιδιά μας, την τελευταία διετία, έχουν υποστεί τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία, στην εκπαιδευτική τους πρόοδο κι εξέλιξη. Είναι πραγματικά εγκληματικό να αφήνουμε τα παιδιά ανοχύρωτα και απροστάτευτα σε όλο αυτό που συμβαίνει και να πληρώνουν βαρύ τίμημα από τις τραγικές ελλείψεις κι ολιγωρίες της κυβέρνησης και των υπευθύνων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και βασική τους ανάγκη η καθημερινή επαφή με το σχολείο και η αδιατάραχτη πορεία τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να μείνουν άλλο στο σπίτι. Θέλουμε να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους ως μαθητές, στη σχολική πραγματικότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς ημίμετρα, πασαλείμματα και κουκουλώματα. Διεκδικούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά του σχολείου μας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών του σχολείου μας όπως προβλέπεται!

Παρακαλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες δικές μας για άμεση επίλυση του προβλήματός μας”.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!