Φωτογραφία της ΠΒΑ από τη σημερινή σύσκεψη τοπικών φορέων

Κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο για το μεταναστευτικό αποφασίστηκαν στη συντονιστική συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε την Παρασκευή ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, με θέμα τη διακοπή για ένα 24ωρο κάθε δραστηριότητας στη Λέσβο, έπειτα από σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι τοπικές κοινωνίες στο Βόρειο Αιγαίο, φορείς και αιρετοί, δηλώνουν απερίφραστα ότι αντιτίθενται στην υλοποίηση οποιασδήποτε δομής και καλούν σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 23 Φεβρουαρίου.

Τονίζουν δε τις θέσεις τους, σημειώνοντας:

“Καμιά δομή «φιλοξενίας-φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Τα νησιά μας αντέχουν μόνο κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης περιορισμένης χωρητικότητας.

Τα χρήματα που προορίζονται για τις δομές να δοθούν στην ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομής των νησιωτών μας”.

Εκφράζουν παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους σήμερα διώκονται επειδή αντιστάθηκαν και εμπόδισαν να βγουν τα μηχανήματα των εργολάβων στα νησιά, για τα γεγονότα της Καράβας στη Λέσβο και στη Χίο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, οι αντιπεριφερειάρχες Πανάγος Κουφέλος, Δημήτρης Κουρσουμπάς, Αναστασία Αντωνέλλη, Παναγιώτης Χριστόφας, Παντελής Μπουρνιάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Σπιλάνης, Στράτος Γεωργούλας και πολλοί άλλοι.

Απάντηση από το υπουργείο Μετανάστευσης

Με αφορμή τη σύσκεψη των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της Λέσβου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχολίασε πως “η κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεταναστευτική κρίση στα νησιά του Αιγαίου, μειώνοντας δραστικά τις ροές και προχωρώντας σε γενναία αποσυμφόρηση των δομών. Όπως ακριβώς υποσχέθηκε στους νησιώτες.

Ολοκληρώνει τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, όπως είχε τονίσει προεκλογικά, ως πολιτική επιλογή.

Η Σάμος ήδη ξεπέρασε την κρίση. Δυστυχώς, κάποιοι διαιωνίζουν το πρόβλημα σε Λέσβο και Χίο, με εμφανή πλέον κίνητρα. Φάνηκε στις σημερινές τοποθετήσεις. Επιλέγουν τον διχασμό, αν και γνωρίζουν καλά ότι το Μεταναστευτικό είναι μια κρίση που απαιτεί – προπάντων – ενότητα”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!