Το Ευπαλίνειο Όρυγμα και άλλες αρχαιότητες της Σάμου προβλήθηκαν σε ντοκιμαντέρ που πρόβαλλε πρόσφατα το δεύτερο πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης (ZDF).

Όπως αναφέρει η σχετική δημοσίευση του SamiakonVima.gr, που ανάρτησε και το υποτιτλισμένο στα ελληνικά βίντεο, η προβολή του ντοκιμαντέρ έγινε στο πλαίσιο της εκπομπής Terra X, που ασχολείται με θέματα που αφορούν την ιστορία, τη φύση, την αρχαιολογία και την επιστήμη.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ καταγράφει και αναλύει το εκπληκτικής επινόησης επίτευγμα της μηχανικής, το Ευπαλίνειο όρυγμα που βρίσκεται στο Πυθαγόρειο, έργο του μηχανικού Ευπαλίνου από τα Μέγαρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα, εν μέρει, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνική διάνοιξης σηράγγων, ακόμη και τεραστίων διαστάσεων, όπως το περίφημο Eurotunnel, η σήραγγα της Μάγχης που συνδέει την Αγγλία με τη Γαλλία.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά και στα άλλα δύο μεγάλα έργα της αρχαίας Σάμου, τον μήκους 400 m και βάθους 20 m μώλο του αρχαίου λιμανιού της Σάμου, που διασώζεται στο σημερινό Πυθαγόρειο, και τον περίφημο ναό της Ήρας, τον μεγαλύτερο ναό της αρχαιότητας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεκάλεπτο υποτιτλισμένο βίντεο που προβάλλει τη Σάμο παρακάτω:

Ολόκληρο το επεισόδιο της εκπομπής Terra X, με τίτλο “Ungelöste Fälle der Archäologie – Verlorene Techniken” και παρουσιαστή τον Harald Lesch, διάρκειας 43′, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στα γερμανικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ZDF.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!