Έκκληση προς τους δημότες να συμμετάσχουν στην Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, απευθύνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου, παρουσιάζοντας μάλιστα τα οφέλη που έχει η απογραφή για τους δημότες.

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο δήμος, “η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών έχει σκοπό τη συγκέντρωση πρόσφατων και έγκυρων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στατιστικής πληροφόρησης σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Όσοι πιο πολλοί απογραφούμε στον Δήμο μας τόσο πιο σημαντικό είναι για το αύριο του Δήμου, ιδιαίτερα μετά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή μας από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Η απογραφή είναι η σημαντικότερη στατιστική εργασία που διενεργείται στη χώρα. Έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία για το Δήμο, γιατί με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει και ανάλογα με το συνολικό αριθμό των μονίμων κατοίκων του θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επόμενα 10 χρόνια (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι – ΚΑΠ).

Αυτό σημαίνει σημαντικά οφέλη για τους δημότες, καλύτερες υποδομές και περισσότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ο οικείος Δήμος για εκείνους.

Για τη χώρα γενικότερα, η απογραφή προσφέρει πλήθος σημαντικών στοιχείων και πληροφοριών που χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα -κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά- και έχει πολλές προεκτάσεις. Είναι στοιχεία που έχουν πάρα πολλή μεγάλη ζήτηση και χρησιμοποιούνται για να χαράσσονται κοινωνικές και κάθε άλλου είδους πολιτικές.

Καλούμε τους απανταχού δημότες και κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Σάμου να συμμετέχουν και να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της Σάμου“.

Όλοι μετράμε!” καταλήγουν οι υπεύθυνοι του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!