Φωτογραφία του Νίκου Χατζηιακώβου

Κοινό αίτημα των δύο δημάρχων της Σάμου απεστάλη την Τετάρτη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να δημιουργηθεί μόνιμο αυτοτελές γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στο νησί, με μόνιμο προσωπικό, για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση των σεισμόπληκτων των δύο δήμων, τόσο για τα επιδόματα των μισθωμάτων που καταβάλλουν, όσο και για τις αποκαταστάσεις των ιδιοκτησιών τους που επλήγησαν.

Το ζήτημα αυτό έχει, σύμφωνα με τους δύο δήμους, πολλαπλές διαστάσεις, αφού, πέραν της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας των ιδιοκτητών, η κατάσταση των ακινήτων τους με το πέρασμα του χρόνου επιδεινώνεται συνεχώς, αυξάνοντας συνεπακόλουθα και το κόστος αποκατάστασης, ενώ εγκυμονούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση πολιτών και οχημάτων.

Μεταξύ άλλων οι δύο δήμοι αναφέρουν: “Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης, της νησιωτικής φύσης της Σάμου και των ειδικών συνθηκών που καθορίζουν την προσβασιμότητα στο νησί, θεωρούμε απαραίτητη την λειτουργία Αυτοτελούς Γραφείου της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. με μόνιμο προσωπικό στη Σάμο, προκειμένου τόσο η εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και η διεκπεραίωση των διαφόρων διαδικασιών να επιτελεστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα και αποδοτικότερα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί, άμεσα, να παρέχει στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ. χώρο για τη λειτουργία του Γραφείου, καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου της”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!