Δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία στη Σάμο ούτε το επόμενο διήμερο, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Πανουράκης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το θέμα, μετά από το πρώτο τριήμερο (Δευτέρα-Τετάρτη) που δεν ήταν ανοιχτά, λόγω καιρού.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, “λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της ΕΜΥ σχετικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην γεωγραφική περιοχή των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες το επόμενο διήμερο, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου ανακοίνωσε την αναστολή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες της ΠΕ Σάμου και Ικαρίας, από την Πέμπτη 27-01-2022 έως και την Παρασκευή 28-01-2022”.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, “αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας”.

Οι παιδικοί

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα λειτουργήσουν εκ νέου το επόμενο διήμερο οι παιδικοί σταθμοί:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!