Δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 24 και 25 Ιανουαρίου τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη Σάμο.

Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς” που πλήττει ήδη τη χώρα, αλλά των κρουσμάτων Covid-19 στη μαθητική κοινότητα, με σχετικές αποφάσεις των δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της Σάμου, θα μείνουν κλειστά το επόμενο διήμερο, “για την προστασία της υγείας και την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών”.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Όπως ανακοινώθηκε από τις διευθύντριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, βάσει του σχετικού Νόμου, τα μαθήματα το επόμενο διήμερο θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (σύγχρονη, ασύγχρονη, e-class).

Σύμφωνα και με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Κόπτση, “σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης”.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!