Την απόφαση των δύο δήμων της Σάμου να κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας στις 24 και 25 Ιανουαρίου σχολιάζει με ανακοίνωσή της η τοπική ΕΛΜΕ. Παράλληλα, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών Μ.Ε στον νομό προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (από 11.00 έως 14.00) την Τετάρτη 26/1 για την ενίσχυση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των μαθητών στο Καρλόβασι.

Δείτε την ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων στις 24-25/1:

Με απόφασή τους οι δύο δήμοι της Σάμου έκλεισαν τα σχολεία για τις 24 και 25/1/2022, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με εντολή του υπουργείου καλούμαστε να προχωρήσουμε σε τηλεεκπαίδευση.

Όλοι θυμόμαστε τις ανακοινώσεις του υπουργείου παιδείας ότι η τηλεεκπαίδευση δεν αποτελεί εκπαίδευση και για το λόγο αυτό τα σχολεία φέτος θα παραμείνουν ανοιχτά. Ο λόγος για τη σημερινή εντολή του είναι ότι πρέπει να φαίνεται ότι όλα λειτουργούν κανονικά, σε συνθήκες ομαλότητας, ώστε να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός του (αξιολόγηση, εφαρμογή τράπεζας θεμάτων κλπ.).

Θα θέλαμε να πούμε ρητά ότι ως εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι – ούτε από το νόμο – να διαθέτουμε δικό μας εξοπλισμό και να κάνουμε τηλεεκπαίδευση από τα σπίτια μας. Επομένως σε σχετικό ερώτημα των διευθυντών απαντάμε ότι: “δεν διαθέτουμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πραγματοποίηση τηλεεκπαίδευσης, ενώ η προσέλευση και η παραμονή μας στο σχολείο δεν είναι δυνατή, αφού – σύμφωνα με την απόφαση των δήμων – κρίνεται επικίνδυνη”“.

Η προκήρυξη για την τρίωρη στάση εργασίας στις 26 Ιανουαρίου αναφέρει αναλυτικά:

Τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε κατάληψη τέσσερα σχολεία της Δυτικής Σάμου.

Τα αιτήματα των μαθητών αναφέρονται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην τράπεζα θεμάτων και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, καθώς και σε επί μέρους κτιριακά προβλήματα των σχολείων.

Πρόκειται δηλαδή για αιτήματα, τα οποία αφορούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/1/2022 στις 11.00 στην πλατεία Καρλοβάσου και καλούν και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν.

Εκτός από τη συμπαράσταση που οφείλουμε στους μαθητές μας, με τη συμμετοχή μας υλοποιούμε τον κοινό αγώνα που είναι απαραίτητος για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων.

Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ κήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11.00 – 2.00) ώστε να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουμε“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!