Το Λιμεναρχείο της Σάμου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε:

“Από εδώ, το Λιμεναρχείο της Σάμου, ένα κομβικό σημείο στο Αιγαίο, θέλω να επαινέσω τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν, ημέρα και νύχτα, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας.

Η δική τους προσπάθεια αξιοποιεί τις αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες που πετύχαμε να έχει το Λιμενικό Σώμα, μέσα από ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν όχι μόνο με τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Όταν τα κυκλώματα των διακινητών αφήνονται, ή και υποστηρίζονται, να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες συνανθρώπους μας στο Αιγαίο, η Ελλάδα διασώζει ανθρώπινες ζωές.

Ακριβώς γι’ αυτό συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του” τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, που αργότερα έκανε και τη σχετική ανάρτηση:

Δείτε εικόνες από την επίσκεψη του υπουργού στη Σάμο:

Φωτογραφίες: ΥΝΑΝΠ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!