Το δημαρχείο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που επίσης βρέθηκε σήμερα στο Λιμεναρχείο και στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο ΛΣ Θεόδωρο Κλιάρη, τον βουλευτή Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, και τον λιμενάρχη Σάμου, Δημήτρη Τσινιά. Τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, όπου παρουσία των αντιδημάρχων, Γ. Διονυσίου, Μ. Μητσού και Κ. Βογιατζή, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον δήμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η επιτάχυνση αποκατάστασης των λιμανιών του δήμου, θέμα ιδιαίτερης εθνικής και οικονομικής σημασίας, καθώς και η παρέμβαση διάσωσης της καθολικής εκκλησίας, μέρος του προβλήματος της οποίας αφορά και τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η εικόνα της χερσαίας ζώνης με την ταυτόχρονη προστασία της γειτονικής κατοικίας.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών, για τη σημασία λειτουργίας του, και προτάθηκε να υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό και τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου ώστε να γίνει μια εκτενής παρουσίαση του έργου, συμπεριλαμβανομένης και τη σχολής που προβλέπεται να λειτουργήσει, συνάντηση την οποία ο υπουργός αποδέχθηκε.

Συζητήθηκε και η διοργάνωση των εκδηλώσεων Samia, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Ο δήμαρχος πρότεινε τη δημιουργία και λειτουργία συστήματος θαλάμου επαναπίεσης δυτών, λόγω της κεντροβαρικότητας του νησιού σε σχέση με το Αιγαίο και της ανάπτυξης καταδυτικού τουρισμού στη Σάμο.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στη Σάμο, για την κοινωνική προσφορά τους, την τόλμη τους και την αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού και για τη συνεργασία του με το Λιμενικό Σώμα.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου για την προσφορά του, το διασωστικό έργο του, τη συνεργασία με το Λιμενικό και για την άμεση αυτοψία που πραγματοποίησε το πρώτο 24ωρο του σεισμού στον βυθό της Σάμου.

Φωτογραφίες: Δήμος Ανατ. Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!