Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα ATM του Πυθαγορείου και των Μυτιληνιών απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πυθαγόρειο και τους Μυτιληνιούς της Σάμου, αλλά και στις κοντινές σε αυτές περιοχές καθώς τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται εκεί δεν λειτουργούν σωστά, παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα.

Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αυτό συνέβαινε καθ΄ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έως και την τελευταία ημέρα του 2021.

Συγκεκριμένα στις 29/12 τελευταίες ημέρες του έτους κάποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το ΑΤΜ για να καταθέσουν χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, (δόση εφορία, ΟΑΕΕ, διακανονισμοί και τέλη κυκλοφορίας).

Παρόλο που κατέθεσαν τα χρηματικό ποσό δεν προχώρησε η συναλλαγή και το μηχάνημα κράτησε τα χρήματα χωρίς να εκδώσει κάποιο αποδεικτικό επιτυχής ή ανεπιτυχής συναλλαγής.

Επί τόπου πραγματοποιήθηκε κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για να δηλωθεί το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής και της κράτηση των χρημάτων του στο ΑΤΜ.

Δυστυχώς έως σήμερα 11/1/2022 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό.

Αποτέλεσμα αυτού είναι: πρώτον να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τις συγκεκριμένες πληρωμές τα οποία τώρα δεν έχουν στην διάθεσή τους, και δεύτερον να βρίσκονται με την απειλή να χαθούν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δόσεων και να καταβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών, είτε δόσεων είτε τελών κυκλοφορίας.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είναι τουριστική περιοχή και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα ΑΤΜ και κατά τους θερινούς μήνες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!