Μια γιορτινή συνταγή του Σαμιώτη executive chef, Ευάγγελου Μπιλιμπά, για πρωτοχρονιάτικο ζελέ με παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί, ρόδι και ιβίσκο, παρουσιάζει σήμερα το Samos Voice.

Δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το ζελέ!

Υλικά (για 12 ποτήρια σαμπάνιας)

1 φιάλη 750 ml παλαιωμένο σαμιώτικο κρασί Anthemis
1 φύλλο ζελατίνης
400 γραμ. ζάχαρη
250 ml. νερό
12βρωσιμα άνθη ιβίσκου κονφϊ (σε καταστήματα μπαχαρικών)
1 ρόδι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε επί 10 λεπτά τη ζελατίνη σε νερό.

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει σιρόπι.

Βγάζουμε τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνης και τα πιέζουμε έτσι ώστε να φύγει το περιττό νερό.

Προσθέτουμε στο σιρόπι τη ζελατίνη. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το παλαιωμένο, μοσχάτο σαμιώτικο κρασί Anthemis.

Σε κάθε ποτήρι σαμπάνιας τοποθετούμε από ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους ροδιού και ένα άνθος ιβίσκου, γεμίζουμε τα ποτήρια με το ζελέ σαμιώτικου κρασιού και το αφήνουμε στο ψυγείο επί 3 τουλάχιστον ώρες.

Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά!

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!