Κοινή ανακοίνωση με θέμα την “εφοπλιστική ασυδοσία” και την διεκδίκηση του αιτήματος για τις μειώσεις των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση Αν. και Λαϊκή Συσπείρωση Δυτ. Σάμου, οι οποίες πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Ασύδοτοι, ανάλγητοι και προκλητικοί, οι χαϊδεμένοι – όλων των κυβερνήσεων – εφοπλ(η)στές, «κάρφωσαν» ακόμη μια φορά μια αυθαίρετη και αδικαιολόγητη ανατίμηση 17% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, απογειώνοντας το κόστος μετακίνησης για τους νησιώτες και εκτινάσσοντας την γενικότερη ακρίβεια στα ύψη . Με πρόσχημα τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων τα οποία, σημειωτέον ……προμηθεύονται αφορολόγητα, δηλαδή περίπου στο 1/3 της τιμής τους.

Και όλα αυτά τη στιγμή που μόνο για τη πανδημία έχουν εισπράξει 79 εκατομμύρια ευρώ , ενώ αναμένεται να πάρουν άλλα 370 εκατομμύρια για την ανανέωση του στόλου της ακτοπλοΐας

Το καθεστώς της πλήρους απελευθέρωσης (λέγε ασυδοσίας) στην ακτοπλοϊα, που επέβαλλαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Ε.Ε και όλες οι κυβερνήσεις, είναι το όχημα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, καθιστώντας τους εφοπλιστές ανεξέλεγκτους «αποικιοκράτες».

Με απεριόριστες δικαιοδοσίες στη διαμόρφωση των τιμών των εισιτηρίων, στη δρομολόγηση και αποδρομολόγηση πλοίων συμπτύσσοντας δρομολόγια ανάλογα με τα συμφέροντά τους, στην επιλογή λιμανιών της αρεσκείας τους, στη μείωση των πληρωμάτων και στους εργασιακούς όρους «γαλέρας» για τους ναυτεργάτες, στις προκλητικές 56 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, με αποκορύφωμα την «εθελοντική ετήσια συνεισφορά» αντί της φορολογίας 45% επί των εσόδων των μετόχων κλπ.

ΩΣ ΕΔΩ!

Όλοι οι νησιώτες, οργανωμένα και αποφασιστικά να απαιτήσουμε, να μπει επιτέλους φρένο στην εφοπλιστική ασυδοσία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%.

• Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κλπ.

• Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές και στρατευμένους, ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες.

• Εξασφάλιση συχνών και ασφαλών συγκοινωνιών των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους.

• Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!