Δύο χρυσοί σταυροί και ένα αριστείο απονεμήθηκαν από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’, στον Σάμιο Ευγένιο Χαρδαβέλλα.

Η απονομή έγινε “σε αναγνώριση της προσφοράς του προς την Εκκλησία και τον θρόνο του Αγίου και ενδόξου Ευαγγελιστού Μάρκου” ενώ ο κ. Χαρδαβέλλας κατέστη ενεργό μέλος της αρχαίας πατριαρχικής τάξεως των Παραβαλανέων Σάββα του Ηγιασμένου.

Ειδικότερα του απονεμήθηκαν:

Ο Χρυσός Σταυρός της Αρχαίας Πατριαρχικής Τάξεως Σάββα του Ηγιασμένου, ο Χρυσός Σταυρός Αξίας της Αρχαίας Πατριαρχικής Τάξεως Σάββα του Ηγιασμένου και το Αριστείον Τρίτης Τάξεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευγένιος Χαρδαβέλλας, έχει επίσης τιμηθεί κατά καιρούς από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις Ελλάδος και εξωτερικού.

Έδρα της Αρχαίας Πατριαρχικής Τάξεως, είναι η Ιστορική Ανδρώα (Άβατον) Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Στις ιστορικές πηγές, οι Παραβαλανείς εμφανίζονται ως ήδη οργανωμένο Σώμα, στον Θεοδοσιανό Κώδικα, με τους Νόμους XVI,2,42 της 29ης Σεπτεμβρίου του 416 μ.Χ. και ΧVI,2,43 της 3ης Φεβρουαρίου του 418 μ.Χ.

Το ίδιο περίπου κείμενο επαναλαμβάνεται μεταγενέστερα, στους Νόμους Ι,3,17 και Ι,3,18 του 534 μ.Χ. του Ιουστινιάνειου Κώδικα.

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας είναι το Αρχαιότερο (Παλαίφατο-Πρεσβυγενές) και δεύτερο τη Τάξει (Δευτερόθρονο) μετά το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, με τεράστιο Ιεραποστολικό Έργο όπου εδώ και 2.000 χρόνια από της Ιδρύσεώς του, διαφυλάττει και προάγει την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.

Ακολουθούν οι πατριαρχικοί σταυροί και τα κείμενα των πατριαρχικών σιγιλλίων, αναφορικά με τις ανωτέρω πατριαρχικές τιμές:

Φήμη της Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β’

Θεοδώρου του Μακαριωτάτου Θειοτάτου τε και Παναγιωτάτου, Πάπα και Πατριάρχου της Μεγάλης Πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατρός Πατέρων, Ποιμένος Ποιμένων, Αρχιερέως Αρχιερέων, τρίτου και δεκάτου τε των Αποστόλων και Κριτού της Οικουμένης, πολλά τα έτη“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!