Ο επικεφαλής της "Ανατροπής", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2022 για τον δήμο Ανατολικής Σάμου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κοινοποιεί στους δημότες η παράταξη “Ανατροπή”. Η παράταξη με επικεφαλής τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε επίσης τις θέσεις της στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα, στο ΔΣ που έλαβε χώρα την Τετάρτη 15/12, η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” έχει να επισημάνει τα εξής για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του οικονομικού έτους 2022 η παράταξή μας καταψήφισε το εν λόγω πρόγραμμα.

Η “Ανατροπή” διαφωνεί με την πολιτική της δημοτικής αρχής και με τον τρόπο που φτιάχνεται το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν υλοποιείται ό,τι προβλέπεται από την νομοθεσία και δεν ερωτώνται οι κοινότητες. Δεν προϋπολογίζεται ποσό για κάθε κοινότητα για την υλοποίηση του τεχνικού της προγράμματος.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή δεν βάζει νερό στο κρασί της και αντιγράφει κάθε χρόνο ένα παρόμοιο τεχνικό πρόγραμμα, βασισμένο σε πολλά λάθη, τα οποία διαιωνίζονται και από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Η δημοτική παράταξη “Ανατροπή”, και πέρσι, αλλά και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε προτείνει ένα τεχνικό πρόγραμμα όπως σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε να υφίσταται, αλλά δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή ούτε καν το διάβασε ούτως ώστε να το λάβει υπόψη της.

Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε τελικά από 10 δημοτικούς συμβούλους, αν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι 27.

2. Για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” ήταν αντίθετη με τον εν λόγω κανονισμό, λόγω του ότι δεν καλύφτηκε, μετά και με τις σχετικές της ερωτήσεις, με το πώς έχουν καθοριστεί τα τροφεία.

Ερωτήθηκε η δημοτική αρχή αν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη, αν υπάρχουν στοιχεία κόστους λειτουργίας όλων των σταθμών του Δήμου, αν υπάρχουν στοιχεία για το πόσες είναι οι εισπράξεις κάθε χρόνο από τα τροφεία, ώστε να συγκριθούν με τα έξοδα λειτουργίας. Λόγω όλων αυτών πρέπει να καθοριστούν τα τροφεία. Δυστυχώς, για όλα αυτά δεν δόθηκαν απαντήσεις, άρα σύμφωνα με την παράταξή μας η κοστολόγηση έχει γίνει χωρίς κανένα στοιχείο.

Να σημειωθεί δε, ότι εδώ και 2 χρόνια (από τις 16 Δεκεμβρίου 2019) έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει και βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό του Πυθαγορείου, αλλά ακόμα η δημοτική αρχή δεν έχει υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!