Οι νεοσύστατες Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσου, Ξάνθης και Κορίνθου, μέλη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., μαζί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χαρέλα Παναγιώτη, πραγματοποιήσαν συνάντηση την Πέμπτη με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Π/Ο/ΣΥ/ΦΥ, “πρωτίστως και εκ μέρους της Ομοσπονδίας κατατέθηκε η έμπρακτη αναγνώριση και η συμβολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα του Αρχηγού του Σώματος στην ανάπτυξη και την οργάνωση της Συνοριακής Φύλαξης στη χώρα μας, τόσο σε νέο ανθρώπινο δυναμικό όσο όμως και σε σύγχρονο εξοπλισμό.

Μετά από πολλά χρόνια, η συνοριακή φύλαξη και η διαχείριση μετανάστευσης ενισχύθηκε με νέο ανθρώπινο δυναμικό στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα, νέα οχήματα αλλά και εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι πρόεδροι των παρευρισκομένων νέων Σωματείων κατέθεσαν σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους αποτυπώνοντας την γενικότερη ανησυχία προτείνοντας παράλληλα λύσεις στα όποια ζητήματα.

Ασφαλέστερο εργασιακό μέλλον για την συνοριακούς φύλακες, αναγκαιότητα δημιουργίας πλαισίου διενέργειας μεταγωγών, επέκταση νέων στελεχών με Δ κατηγορίας διπλώματα, χορήγηση επιπρόσθετης αδείας για την δεύτερη σειρά νέων συνοριακών φυλάκων που εξήλθε από τη σχολή το 2021, ενίσχυση σε δομές και περιπολίες με νέα οχήματα όπου απαιτείται και η αναγκαιότητα προμήθειας ειδικών οχημάτων παρατήρησης για τα νησιά, ήταν τα ζητήματα μεταξύ άλλων που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία.

Ο κ. Αρχηγός, αφού εξήρε το σημαντικό έργο των νέων συνοριακών φυλάκων που επιτυγχάνεται τόσο στη συνοριακή φύλαξη και τη διαχείριση μετανάστευσης σε νησιά και ηπειρωτική χώρα, επεσήμανε πως ήδη αναμένεται νέο Π.Δ. που θα παρέχει διευκρινήσεις σε ζητήματα που αφορούν τους συνοριακούς φύλακες ορισμένου χρόνου.

Η προσπάθεια τόσο της Πολιτικής όσο και Φυσικής Ηγεσίας επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης και στον εκσυγχρονισμό των μέσων σε όλα τα επίπεδα.

Τα ζητήματα που εξέθεσε η αντιπροσωπεία, θα επεξεργαστούν και θα επιδιωχθεί κάθε δυνατή επίλυση αυτών, τόνισε“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!