Στις “φλόγες” τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγραερίου, από “διαρροή” στη διάρκεια ανεφοδιασμού του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υγρών και αερίων καυσίμων “Silk Oil” στο Κοκκάρι της Σάμου.

Για την κατάσβεση της “πυρκαγιάς” έσπευσαν επιτόπου 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που κατάφεραν να τη σβήσουν…

Επρόκειτο για το σενάριο της άσκησης πεδίου με την κωδική ονομασία “Υγρό Πυρ 2021”, που σχεδίασε και υλοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, με επικεφαλής τον διοικητή της, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, που συντόνισε τις ενέργειες των πυροσβεστών.

Στόχος ήταν η αντιμετώπιση συμβάντων που υπο προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης (Β.Α.Μ.Ε.), κατ’ εφαρμογή της οδηγίας SEVESO III, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του σχεδιασμού εκτάκτων αναγκών της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

“Η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από δύο ώρες. Πήγε εξαιρετικά, τη χάρηκαν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες πυροσβέστες, τους άρεσε! Την οργανώσαμε στο πλαίσιο της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας, σε έναν χώρο με εύφλεκτα υλικά, σε ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον” δήλωσε στο Samos Voice ο αντιπύραρχος Μιαούλης.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο και χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα!

Φωτογραφίες: Πυροσβεστική Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!