Φωτογραφία: Γ. Καπανταής

Την κλιμάκωση της αγωνιστικής της κινητοποίησης με νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, που αρχίζει στις 00:01 της 12ης Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, και λήγει στις 24:00 της 13ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, με προοπτική περαιτέρω συνέχισης, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Και το Blue Star Myconos που καλύπτει τη γραμμή της Σάμου, θα μείνει δεμένο.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, “δυστυχώς, τα προσωπεία έπεσαν. Η εργοδοτική πλευρά στους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις της για την εκμηδένιση και καταστρατήγηση των μέχρι σήμερα δικαιωμάτων μας, τα οποία και αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των ετών μέσα από αγώνες και προσπάθειες, δεν ορρωδεί προ ουδενός” και με την όξυνση της αρνητικής της συμπεριφοράς πιστεύει ότι θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα για να μας οδηγήσει στην αποδοχή των ορέξεών της.

Ματαιοπονούν όμως αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες θα ενδώσουν στις επιδιώξεις τους.

Αντίθετα, η στείρα αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας μάς πεισμώνει ακόμη περισσότερο, γιατί το δίκαιο είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας.

Τη στιγμή που η εργοδοσία, εκμεταλλευόμενη τους πάντες και τα πάντα, απολαμβάνει πακτωλό χρήματων, ως δήθεν οφειλόμενα από τον κρατικό κορβανά, την ίδια στιγμή παριστάνει τον φτωχό συγγενή και αρνείται να καταβάλει την οποιαδήποτε ουσιαστική αύξηση στους εργαζομένους της, λησμονώντας για μια φορά ακόμη ότι τα πλοία τους κινούνται πάνω στις πλάτες μας.

Αιδώς Αργείοι…

Καλούμε την εργοδοσία να αναλογιστεί τη στάση της και να δώσει την ορθή και δίκαιη λύση για τον τερματισμό του αδιεξόδου.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ράθυμη στάση του απλού παρατηρητή που εφαρμόζει.

Δεν ζητούμε μόνο αυξήσεις. Αγωνιζόμαστε και για τις οργανικές συνθέσεις και για την προστασία των ανέργων ναυτικών και για τον επαναπατρισμό των συναδέλφων μας, για τα οξυμένα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα σωστικά μέσα, στην εκπαίδευση, στα μητρώα, αλλά και για τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα και για το φορολογικό και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται και οξύνονται καθημερινά και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Φτάνει πιά. Τέρμα η ανοχή.

Ταυτόχρονα η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει και πάλι την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας, διότι ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται είναι αγώνας επιβίωσης που δεν αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την τάξη των εργαζομένων.

Τέλος, προειδοποιούμε τον οποιοδήποτε τολμήσει να χρησιμοποιήσει τον όποιο απεργοσπαστικό μηχανισμό ή το όποιο «πλοίο ασφαλείας» να το σκεφτεί διπλά, καθώς η ενέργειά του αυτή μόνο «λάδι στη φωτιά» του αγώνα μας θα ρίξει.

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν το δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας μας τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos” καταλήγει η ΠΝΟ.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!