Στο 200% με 250% έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμοί στη Σάμο μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, από τον Οκτώβριο, έπειτα από την υποχώρηση που σημειώθηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να φθάνουμε στα επίπεδα πριν τον Ιούνιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου.

Ο Νίκος Στεφανής εξήγησε πως ήδη στο νησί έχουν γίνει συνολικά σχεδόν 42.000 εμβολιασμοί: οι εμβολιασθέντες με τουλάχιστον μία δόση ξεπερνούν τις 21.000, είναι περισσότεροι από 20.000 όσοι έκαναν και τις δύο δόσεις, 4.500 αυτοί που έκαναν και την τρίτη-αναμνηστική δόση.

Όπως είπε, στις 3 εμβολιαστικές γραμμές του νησιού οι πολίτες μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ή στο Κέντρο Υγείας Βαθέος, ενώ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου διατίθενται τα εμβόλια της Pfizer και της Johnson.

Ο κ. Στεφανής τόνισε πως ήδη έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 64% του πληθυσμού (βάσει της απογραφής) που μπορεί να το κάνει κι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έως τέλος του έτους τα ποσοστά εμβολιασμένων θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Δείτε τι είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου στον Χάρη Ζαβουδάκη:

Βίντεο-πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!