Πρόσκληση σε διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος με θέμα τη Σάμο απευθύνει η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Οι υποψήφιοι συγγραφείς, οι οποίοι μπορεί να διαμένουν στην Σάμο, αλλά και όπου αλλού, καλούνται να γράψουν ένα σύντομο διήγημα από 1.200 έως 1.500 λέξεις, η ιστορία του οποίου θα εκτυλίσσεται στο νησί της Σάμου, σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο οι συμμετέχοντες επιλέξουν.

Το ως άνω κείμενο δεν θα έχει κανένα άλλο περιορισμό όσον αφορά το είδος της ιστορίας (αστυνομική, ιστορική κτλ).

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία συλλογή η οποία θα εκδοθεί στη διάρκεια του 2022 με ενδεικτικό τίτλο “Σάμος, μία μέρα…”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενα τους από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 30 Μαρτίου 2022 στο e-mail elenax83@yahoo.gr ή εναλλακτικά στο e-mail της βιβλιοθήκης, librasam@otenet.gr.

Με την συγκέντρωση των κειμένων θα δρομολογηθεί η έκδοσή τους.

Τέλος, επιθυμία των υπευθύνων της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου είναι, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, και η συμπληρωματική συγγραφή ενός μικρού κειμένου 300 – 500 λέξεων που θα αφορά μία σύντομη ιστορία που θα έχει σχέση με την Βιβλιοθήκη της Σάμου, η άλλη βιβλιοθήκη εάν αυτό δεν είναι δυνατό.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Έλενα Χουσνή στο τηλέφωνο 22730-27216 ή στο e-mail elenax83@yahoo.gr.

Ο διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου, βιβλιοθηκάριος Μανώλης Πυργιώτης, αναφέρει σχετικά με τον διαγωνισμό τα εξής:

Μέσα από την λογοτεχνική αφήγηση πιστεύουμε ότι ο αναγνώστης θα εντυπώσει χρώματα, οσμές, εικόνες και συναισθήματα που γεννάει ο μικρός μας τόπος, όπως όμοια και το αποτύπωμα στις αισθήσεις που αφήνει μια παλιά και σύγχρονη βιβλιοθήκη ή η Βιβλιοθήκη μας“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!