Ο Γιώργος Κολλάρος. Φωτογραφία: Νίκος Δραπανιώτης

Απάντηση στη δήλωση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, σύμφωνα με την οποία στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου αρνήθηκε τη δημιουργία γενικού λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου, έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Κολλάρος.

Ο κ. Κολλάρος αναφέρει αναλυτικά για το θέμα που προέκυψε τα εξής:

Με αφορμή το σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για την ίδρυση Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο Σάμου, οφείλουμε πρώτιστα να ενημερώσουμε τους δημότες ότι ουδέποτε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκαν τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

Αντίθετα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανατολικής Σάμου με ομόφωνη απόφαση εξέφρασε τη βούλησή του για τη δημιουργία Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.

Ο επικεφαλής της “Ανατροπής” ζήτησε να ψηφιστεί εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της δημιουργίας νέου Γενικού Λυκείου στο Πυθαγόρειο, θέμα το οποίο ήδη είχε συζητηθεί στις 3/8/2020 και είχε αποφασιστεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, την Επιτροπή Παιδείας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Σάμου.

Ουδόλως όμως αναφέρει, αγνοεί και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα ο επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή” ότι δηλαδή οι εισηγήσεις που αφορούσαν τα θέματα της συνεδρίασης της 24/11/2021 απεστάλησαν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στις 19/11 και το έγγραφο που μνημονεύει πρωτοκολλήθηκε στις 23/11/2021.

Παρά ταύτα το θέμα συζητήθηκε μαζί με το 4ο θέμα που αφορούσε τις μεταβολές σχολικών μονάδων όμως άπαντες οι σύμβουλοι συμπεριλαμβανομένου και του Δημοτικού συμβούλου της παράταξής του με δεδομένο ότι ήδη είχε ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισαν ομόφωνα να συνεδριάσει η δημοτική επιτροπή παιδείας με τη παρουσία της προϊστάμενης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των διευθυντών των σχολικών μονάδων, να διερευνήσουν το θέμα και να αποφανθούν αιτιολογημένα για το θέμα της δημιουργίας γενικού λυκείου.

Είναι αυτονόητη η βούληση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες με σύγχρονες προδιαγραφές και όχι σχολεία που στεγάζονται σε κοντέινερ.

Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης εκμεταλλεύεται το ευαίσθητο θέμα των σχολείων, εκτοξεύει αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες και δημιουργεί εντυπώσεις προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρο πολιτικό όφελος.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!