Στην 8η Athens International Tourism & Culture Εxpo 2021, την διεθνή έκθεση που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, από 25-27 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο δήμος Ανατολικής Σάμου, μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η έκθεση έχει φέτος αφιερωματικό χαρακτήρα, επ’ αφορμή του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821, με βασικό πυρήνα της το σύνθημα: “Η κληρονομιά της ιστορίας μας όχημα για τη διεθνή προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού” και στοχεύει για μια ακόμη χρονιά, στην προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται, επίσης, διεθνές συνέδριο στοχευμένο στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τίτλο “Η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά μας ως πόλος έλξης του διεθνούς τουρισμού”.

Παράλληλα, διοργανώνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως πολιτιστικά δρώμενα, αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική γαστρονομία κ.α.

Καθημερινά έχουν προγραμματισθεί πολλές B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από Ευρώπη, Αμερική και Ρωσία όπου θα παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας.

Τον δήμο Ανατολικής Σάμου εκπροσωπεί η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Κάιλα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδου, εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην 8η “Athens International Tourism & Culture Expo 2021” καθώς και στο διεθνές συνέδριο τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού, όπου παρέστη ως βασική ομιλήτρια.

Η κ. Ανδρεάδου κατά την ομιλία της επισήμανε τις ομορφιές αλλά και την σπουδαιότητα της ιστορίας, της αρχαιολογικής και πολιτισμικής κληρονομιάς των νήσων του Βορείου Αιγαίου, τα οποία μπορούν να αναδειχθούν σε πόλο έλξης Διεθνούς Τουρισμού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου η κ. Ανδρεάδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές συνέδριο με εκλεκτούς ομιλητές και προσκεκλημένους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τα νησιά που την απαρτίζουν συνέβαλαν καθοριστικά στην δημιουργία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτέλεσαν την απαρχή του σύγχρονου κόσμου.

Ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την σημαντικότητα της νησιωτικής περιφέρειας μας και εξακολουθήσουμε έμπρακτα να συμβάλλουμε στην προώθηση του μοναδικού πολιτισμικού και τουριστικού μας προϊόντος“.

Η 8η Athens International Tourism & Culture Εxpo 2021 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) και της Επιτροπής “Ελλαδα 2021”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!