Άλλαξε επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας η Σάμος, που από το “κίτρινο”-επίπεδο 2, βρίσκεται πλέον στο “πορτοκαλί”-επίπεδο 3.

Αυτό προκύπτει από την επικαιροποίηση του χάρτη και των χρωμάτων του στην επίσημη ιστοσελίδα για τον Covid-19, με Ημερομηνία Αναφοράς τις 23 Νοεμβρίου, όπως “ανέβηκε” το βράδυ της Πέμπτης.

Αιτία τα απανωτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί τις τελευταίες ημέρες, που φθάνουν τα 45 σε ένα τετραήμερο. Ήδη το νησί καταγράφει τον Νοέμβριο αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, η εμβολιαστική κάλυψη στη Σάμο (τουλάχιστον με 1η δόση) φθάνει στο 62,55% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 59,13%.

Ο δείκτης θετικότητας στους διενεργούμενους ελέγχους (tests) είναι στο 0,39%, ενώ η εβδομαδιαία τάση είναι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ανοδική.

Νωρίτερα, στην τακτική ενημέρωση για τον Covid-19, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στη διάδοση του κορωνοϊού σε περιοχές όπως Σάμος, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Χανιά, Άρτα και Έβρος.

Αντιθέτως, στον ίδιο χάρτη, ο δήμος Ικαρίας είναι στο “πράσινο”-επίπεδο 1 και η τάση είναι πτωτική.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!