Την πρόθεση της ΔΗΜ.ΤΟ Αν. Σάμου της Ν.Δ. να εξασφαλίσει χώρο προσωρινής φιλοξενίας για γυναίκες και τα ανήλικα τέκνα τους που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία εξέφρασε με επιστολή του προς τον εισαγγελέα Σάμου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ, Μανώλης Βακεντής.

Στην επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σάμου και την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ο κ. Βακεντής αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι/-ες,

Στις μέρες μας παρατηρείται όλο και συχνότερα το φαινόμενο ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο πιθανόν οφείλεται τόσο στα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο παραμονής στην κατοικία μας όσο και στην αυξανόμενη πίεση βιοπορισμού τα τελευταία χρόνια.

Αναλογιζόμενοι τις ιδιάζουσες αυτές συνθήκες που διαμορφώνονται στη κοινωνία μας, η ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου προτίθεται να εξασφαλίσει έναν ασφαλή χώρο προσωρινής φιλοξενίας για γυναίκες και τα ανήλικα τέκνα τους που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία.

Η πρώτη μας σκέψη είναι η ανάληψη από την ΔΗΜ.ΤΟ του κόστους διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο σε ενδεχόμενη απομάκρυνση της γυναίκα-θύμα και των ανήλικων τέκνων από την οικία και συνακόλουθα από την κακοποιητική σχέση αλλά και του κόστους επικοινωνίας και ενημέρωσης της εν λόγω δράσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με την παρούσα επιστολή, πέραν της ενημέρωσής σας, ζητάμε την συνδρομή σας και την καθοδήγησή σας σε νομικά και άλλα θέματα που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη και να ακολουθήσουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο αυτό, το οποίο θωρούμε απαραίτητο και υψίστης σημασίας να υπάρχει σε κάθε Δήμο“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!