Φωτογραφία: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου

Για μολύνσεις κορωνοϊού σε μαθητές του σχολείου ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, που “ανέβασε” και τη σχετική φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως “υπάρχουν ενεργά κρούσματα σε μαθητές μας και ζητήσαμε άμεσα να γίνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου μας από τον δήμο Ανατολικής Σάμου.

Δυστυχώς, ο δήμος μάς ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να απολυμαίνει τους χώρους των σχολείων και έτσι μερίμνησε ο Σύλλογος να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Σήμερα, λοιπόν, 20/11/2021, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου μας από εξειδικευμένο προσωπικό εταιρείας, ώστε τη Δευτέρα τα παιδιά μας να προσέλθουν με ασφάλεια για μάθημα.

Στις οικογένειες των μαθητών μας που νοσούν ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, δύναμη και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν!

Τηρούμε όλοι τα μέτρα ασφαλείας και με ψυχραιμία θα μάθουμε στα παιδιά μας να είναι υπεύθυνα με αυξημένη ενσυναίσθηση προς τους υπόλοιπους συμμαθητές τους τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας που χωρίς καμία καθυστέρηση ενημέρωσε τα μέλη μας και προέβλεψε τα δέοντα για την αποφυγή διασποράς!

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανησυχία σας, είμαστε διαθέσιμοι”.

Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ, τρία (3) θετικά κρούσματα βρέθηκαν στο Βαθύ στα rapid tests που έκανε την Παρασκευή η Κ.Ομ.Υ. κι αφορούν δύο αγόρια κι ένα κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 8 έτη.

Σύμφωνα με γονείς μαθητών, κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται αυτές τις μέρες και σε άλλα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, όπως και ένα στο ΕΠΑΛ Σάμου.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση η οποία τονίζει ότι πρέπει “να παρθούν τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την προστασία των μαθητών, των οικογενειών τους και της εκπαιδευτικής κοινότητας”, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά για το θέμα τα εξής:

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Νοέμβρη υπήρξε αναστάτωση στα δημοτικά σχολεία της πόλης του Βαθιού αφού εμφανίστηκαν κρούσματα COVID. Κάποια τμήματα έκλεισαν και γονείς από επιλεγμένα τμήματα ειδοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να πάνε τα παιδιά τους για έλεγχο με τη χρήση rapid test.

Η ανησυχία που επικρατεί είναι εύλογη και εντείνεται αφού μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που θέτει ως όριο το 50%+1 των μαθητών που ασθενούν για να κλείσει ένα τμήμα, με μοναδικό μέτρο τα self test την ίδια ώρα μάλιστα που συνεχίζεται να είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα διδασκαλίας.

Δε χωράει εφησυχασμός!

Ζητάμε:

• Την άμεση διενέργεια τεστ σε όλα τα παιδιά με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έξω απ’ όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ξεκινώντας από τη Δευτέρα το πρωί.

• Να αραιώσουν οι μαθητές από τις αίθουσες – Όχι στη συγχώνευση / σύμπτυξη τμημάτων

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, προσωπικό καθαριότητας και γονείς.

• Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε, να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία

• Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.

• Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Με τη ζωή και την υγεία μας, δε θα παίξει κανείς!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, με αφορμή τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δημοτικό σχολείο στην πόλη της Σάμου, ζητά την άμεση διενέργεια ράπιντ τεστ από μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Τώρα! «Ράπιντ τεστ» από μονάδες του ΕΟΔΥ, σε όλα τα σχολεία.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση να ξεκινήσουν ράπιντ τεστ σε όλες τις σχολικές μονάδες από συνεργεία του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος διασποράς του covit 19 , μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δημοτικό σχολείο στη πόλη της Σάμου.

Παράλληλα πρέπει να γίνουν απολυμάνσεις των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων των σχολείων και να χορηγούνται δωρεάν απολυμαντικά και μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για το θέμα αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου απευθύνθηκε τηλεφωνικά στο δήμαρχο την Παρασκευή 19-11-2021 και ζήτησε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον ΕΟΔΥ και στη διοίκηση του Νοσοκομείου , ώστε άμεσα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ανακοπής της μετάδοσης του ιού“.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!