Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης της δυτικής Σάμου τιμήθηκε την Τετάρτη η επέτειος του Πολυτεχνείου στο νησί.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ διοργάνωσαν τη συγκέντρωση στην οποία ανταποκρίθηκαν φορείς και σωματεία.

 Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “στις ομιλίες τονίστηκε το πόσο επίκαιρα είναι τα διδάγματα της ηρωικού λαϊκού και νεολαιίστικου ξεσηκωμού με την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη χούντα το 1973. 48 χρόνια μετά, τα βασικά συνθήματα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αλλά και το «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» είναι βασικές επίκαιρες διεκδικήσεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος.

Έτσι, επισημάνθηκε στις ομιλίες ότι η πιστή υποταγή της χώρας μας στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού μας κόντρα στην ειρήνη και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Επίσης, τονίστηκε ότι ο αγώνας για απεμπλοκή του λαού μας από τους οργανισμούς του πολέμου (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ) συναντιέται με τη διαρκή πάλη για υγεία, μόρφωση, ζωή και δουλειά με δικαιώματα“.

 

Στη συνέχεια έγινε πορεία όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα: “Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή“, “Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν“, “Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί“, “Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών“.

Τέλος, “ανανεώθηκε το ραντεβού των σωματείων και των φορέων για τις επόμενες μάχες που θα είναι η σταθερή παρέμβαση και οργάνωση της δουλειάς στους εργασιακούς χώρους για την καλύτερη προετοιμασία απεργίας το αμέσως επόμενο διάστημα“, αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!