Μια πεζοπορική εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίνειου, στο ρωμαϊκό υδραγωγείο, στα αρχαία λατομεία, στα αρχαία τείχη και στην Παναγία Σπηλιανή διοργανώνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου ο Ελληνικός, Ορειβατικός, Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου (Ε.Ο.Π.Σ.Σ), σε συνεργασία με την Πεζοπορική Ομάδα Καρλοβάσου και τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου “Ο Ευπαλίνος”.

Η εκδρομή περιλαμβάνει μια πεζοπορία 12 km, περίπου κυκλική, που θα ξεκινά έξω από το Ευπαλίνειο όρυγμα, θα περνά από ένα μέρος του ρωμαϊκού υδραγωγείου και θα φτάνει στα αρχαία λατομεία, όπου μέλη του σπηλαιολογικού συλλόγου θα δώσουν ιστορικές και άλλες πληροφορίες για αυτά.

Έπειτα οι πεζοπόροι θα κινηθούν προς τους Αγιάδες και από εκεί θα κατευθυνθούν προς τα αρχαία τείχη, από όπου θα δουν όλο τον κάμπο των Μυτιληνιών και των Αγιάδων.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουν προς την Παναγία Σπηλιανή και από εκεί στο Ευπαλίνειο, όπου είναι και το τέρμα της διαδρομής.

Μια δεύτερη, πιο μικρή διαδρομή, 5 km περίπου, θα μπορούν να επιλέξουν όσοι επιθυμούν.

Αυτή η μικρή διαδρομή θα περιλαμβάνει τα εξής:

Θα ξεκινά έξω από το Ευπαλίνειο, θα περνά έξω από τη σπηλιά “Τσακαλότρυπα”, θα συνεχίζει στο ρωμαϊκό υδραγωγείο, θα περνά από το βόρειο στόμιο του Ευπαλίνειου και θα καταλήγει στον Άη-Γιάννη, όπου είναι οι πηγές και το υδραγωγείο.

Στο σημείο αυτό θα υπάρχει πρόβλεψη οι οδηγοί να μεταφερθούν στα αυτοκίνητα τους.

Λόγω της επικείμενης μεγάλης συμμετοχής και από τους τρεις συλλόγους, καλό θα είναι οι πεζοπορεί έχουν μαζί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test 48ώρου η PCR test 72 ωρών.

Η μετακίνηση των εκδρομέων θα γίνει με ίδια μέσα, για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις.

Περισσότερα στοιχεία για την εκδρομή:

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη – μέτρια.

Ώρες πορείας: 4,5.

Ώρα συνάντησης 09:00 π.μ. στον χώρο στάθμευσης του Ευπαλίνειου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2273023865, 2273025433 και 6986104450 (ΕΟΠΣΣ), 6972541723 (Πεζοπορική Ομάδα Καρλοβάσου) και 6932728572 (Σπηλαιολογικός Σύλλογος “Ο Ευπαλίνος”).

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!