Για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Σαμιώτης καθηγητής Γιώργος Καραγιαννίδης, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), περιλαμβάνεται στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, τώρα για το έτος 2021.

Ο κατάλογος των διακεκριμένων ερευνητών, με τον τίτλο “Highly Cited Researchers”, εκδίδεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό “Clarivate Analytics”. Ο κατάλογος στηρίζεται στα στοιχεία της πιο αξιόπιστης βάσης ερευνητικών δεδομένων “Web of Science” και φέτος περιλαμβάνει συνολικά 6.600 επιστήμονες, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως με την μεγαλύτερη απήχηση του έργου τους, κατά τα τελευταία 10 έτη.

Η υψηλή ποιότητα των ερευνητών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι στη φετινή λίστα βρίσκονται 24 νομπελίστες, εκ των οποίων οι 5 θα λάβουν τη φετινή χρονιά το Βραβείο Νόμπελ.

“Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα ίδρυμα υψηλής ακαδημαϊκής και ερευνητικής εμβέλειας, το οποίο παράγει και δημοσιεύει ερευνητικά αποτελέσματα με παγκόσμια επιρροή” δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον καθηγητή Γιώργο Καραγιαννίδη, επισημαίνοντας ότι “η διάκριση αυτή αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της ερευνητικής παραγωγής που διεξάγεται στο ΑΠΘ και αντικατοπτρίζεται σε διεθνείς δημοσιεύσεις υψηλού κύρους, η οποία αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών”.

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης, από το Πυθαγόρειο της Σάμου, είναι καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματες επικοινωνίες 5G και 6G, Ασύρµατη µεταφορά ενέργειας, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές, κ.ά.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και η Άρτεμις Χατζηγεωργίου, με καταγωγή από τον Παγώνδα Σάμου, καθηγήτρια του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατατάσσεται στον κατάλογο των ερευνητών με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!