Εκπνέει αύριο, Τρίτη, 16/11/2021, η δεκαπενθήμερη παράταση της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2021, η οποία είχε χορηγηθεί σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Σταμούλη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, όπως προκύπτει από τη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, ο Νοέμβριος αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο μήνα για την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς δεν έχουν εκλείψει οι συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή κατά την ξηροθερμική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται, από τις γενικές διατάξεις (Άρθρο 2) της υπ’ αριθ. 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923 τ. Β’), απαγορεύεται η κάθε είδους καύση, ενώ επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι προϋποθέσεις και τα προβλεπόμενα από την ίδια διάταξη μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους της Π.Ε. Σάμου να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή κατά την εκτέλεση των αγροτικών εργασιών τους και να λαμβάνουν τα κατά περίπτωση ενδεδειγμένα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, ιδιαίτερα τις ημέρες που στην περιοχή μας πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα.

Η ΠΥ υπενθυμίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων στους παραβάτες.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!