Μοντάζ εικόνας: Samos Voice

Την παράταση κατά τέσσερις μήνες των προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων κατά του Δασικού Χάρτη σύμφωνα με το άρθρο 70 του Νόμου 4843/2021 (ΦΕΚ Α΄ 193) ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Α.Δ. Αιγαίου).

Ως εκ τούτου, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη στο νομό Σάμου αναδιαμορφώνεται ως εξής:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων: 23/03/2022

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων για τους διαμένοντες στην αλλοδαπή: 12/04/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δασικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα του κτηματολογίου, το μεγαλύτερο μέρος της Σάμου εμφανίζεται ως “πράσινο”, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία του νησιού φαίνεται ότι αποτελείται από δασικές εκτάσεις.

Στον ίδιο χάρτη είναι αποτυπωμένα για πρώτη φορά στη Σάμο με μεγάλη ακρίβεια και προσβάσιμα σε όλους τα όρια κάθε οικισμού (με μαύρη γραμμή στον χάρτη, όπως για παράδειγμα στο παρακάτω απόσπασμα):

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας του κτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης έκτασης.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) που βρίσκεται στην έδρα της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου (Δερβενακίων 8, Σάμος, ΤΚ 83100) τις εργάσιμες ημέρες, και από 07:00 έως 15:00, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2273028373 & 22730274352 σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση syadxsamou@gmail.com.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!