Προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για το εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο με τίτλο: “Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για τη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης και την ασφαλή ανάπτυξη του δήμου Ανατολικής Σάμου”, υπέγραψε ο δήμος.

Σκοπός του δήμου είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πληρέστερα στην αντιμετώπιση γεωδυναμικών φαινομένων υπέγραψε

Το ερευνητικό έργο έχει ως στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο οι ανθρώπινες απώλειες και οι επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο από πιθανά σεισμικά καταστροφικά φαινόμενα που είναι δυνατόν να εκδηλωθούν στο γεωγραφικό χώρο του δήμου και να διασφαλιστεί η ανάπτυξη της περιοχής με βάση τις εξελισσόμενες γεωδυναμικές διεργασίες.

Με βάση επιτόπιες αναγνωρίσεις στις πληγείσες περιοχές θα δοθούν στις υπηρεσίες του δήμου τόσο η προσαρμογή και βελτιστοποίηση Σχεδίων Αντιμετώπισης έκτακτων Αναγκών όσο και προτάσεις αποκατάστασης θέσεων που επλήγησαν από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Με αυτή την ενέργεια επετεύχθη ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των κινδύνων και των κρίσεων, με αίσθημα ευθύνης και επιστημονικότητας.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!