Μια συνταγή για ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί παρουσιάζει στην σελίδα olivemagazine.gr η γνωστή σεφ, Ελένη Ψυχούλη.

Δείτε πώς παρουσιάζει τη συνταγή της:

“Τα τρυφερά κομμάτια του χοιρινού κρέατος συναντιούνται με τη γήινη γεύση των μανιταριών και το γλυκό σαμιώτικο κρασί δένει τα δυο τους σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε στην κουζίνα σας τόσο εύκολα και σε λίγο μόλις λεπτά.

Υλικά:

– 3 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε μπουκιές
– 1 1/2 πακέτο μανιτάρια λευκά, χοντροκομμένα
– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
– 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Σάμου
– 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
– 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
– αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαδικασία

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε με γρήγορες κινήσεις, προσοχή όμως να μην σας μαυρίσουν.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνετε τελευταίο το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μην τα σοτάρετε πολύ όμως, γιατί θα πικρίσουν.

Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα ρίχνετε την κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρέσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι, στο οποίο θα προσθέσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και μερικές ξανθές σταφίδες.

Αν θέλετε μια πιο λεπτή γεύση, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Για ένα πιο εξωτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού κάρι.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φωτογραφία πιάτου – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!