Από το Σάββατο θα ισχύσουν νέα μέτρα προσαρμογής, οριζόντια, που θα αφορούν όλη την επικράτεια, ανέφερε νωρίτερα στην ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κάνοντας λόγο για προσαρμογή στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

Δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος.

Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες για να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Ο υπουργός απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Όπως ενημέρωσε, αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα κι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και στην ταυτοπροσωπία.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

“Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο” τόνισε κι επισήμανε πως πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Τόνισε δε την ανάγκη να ενισχυθεί ο εμβολιασμός και προέτρεψε όσους έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν και την τρίτη.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα επεκταθεί η καμπάνια για τον εμβολιασμό, με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!