Φωτογραφία του Νίκου Χατζηιακώβου

Με μηνύματά τους ανατρέχουν στη σημερινή θλιβερή επέτειο από τη συμπλήρωση ενός έτους από τον φονικό σεισμό στο νησί οι τοπικές Αρχές και οι φορείς της Σάμου.

Αναλυτικά:

Ο Μητροπολίτης Ευσέβιος:

“Συμπληρώνεται σήμερα ἕνα ἔτος ἀπό τόν περυσινό φονικό σεισμό, ἀπό τόν ὁποῖο βιώσαμε μέ θλίψη τήν ἀπώλεια δύο νέων, ἀλλά καί τήν καταστροφή οἰκιῶν καί κτιρίων, ἀλλά καί πολλῶν Ἱερῶν Ἐνοριακῶν καί Μοναστηριακῶν Ναῶν. Οἱ συνήθεις ρυθμοί τῆς ζωῆς μας ἀνετράπησαν ἀπότομα σέ πολλούς τομεῖς. Στό πεδίο τῆς Ἐκκλησιαστικῆς μας ζωῆς οἱ θεῖες λειτουργίες καί οἱ λοιπές ἱερές Ἀκολουθίες τελοῦνται ἀκόμη σέ Αἴθουσες ἤ σέ μικρά Παρεκκλήσια καί τοῦτο σχεδόν σέ ὅλες τίς πόλεις καί χωριά Σάμου. Ἔτσι ἀπό τήν πρώτη στιγμή κατανοήσαμε πώς ἡ Παναγία μας καί οἱ προστάτες μας Ἅγιοι, κράτησαν μέ τήν παρουσία τους τό μένος τοῦ σεισμοῦ καί προτίμησαν νά πληγεῖ τό μεγαλύτερο μέρος τῶν δικῶν τους Ναῶν καί ὄχι τά σπίτια τῶν ἀνθρώπων.

Ἕνα χρόνο μετά ἔχουμε ἀκόμη τήν εὐκαιρία νά δεχθοῦμε ταπεινά ὅ,τι συνέβη ὡς μιά εὐεργετική παιδαγωγία, τήν ὁποία ἐπέτρεψε ὁ Κύριος σύμφωνα μέ τήν σοφή πρόνοιά Του γιά τήν ζωή καί τή σωτηρία μας.

Ἕνα χρόνο τώρα ἀναλογιζόμεθα τούς ἀγῶνες καί τίς προσπάθειες γιά τήν ἀποκατάσταση, τήν ὑποστύλωση καί τήν ἐτοιμορροπία τῶν Ναῶν μας καί τίς μελέτες ἀποκαταστάσεώς τους. Ἔχουμε δρόμο ἀκόμη. Μᾶς χρειάζεται ὑπομονή καί ἐπιμονή, πρός ὅλους τούς ἐμπλεκομένους Φορεῖς. Ἐλπίζουμε.

Ἄς θυμηθοῦμε πόσες φορές καί ἀπό πόσες συμφορές λυτρωθήκαμε μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ, ὡς Ἔθνος, ὡς κράτος, ὡς ἀκρίτες καί πόσες φορές μέ τήν χάρη του Θεοῦ ἀναδειχθήκαμε νικητές καί τροπαιοφόροι.

Τέλος ἄς ἀναλογισθοῦμε τήν ἀναγκαιότητα τῆς χάρης τοῦ Θεοῦ στή ζωή μας καί κυρίως ἄς μάθουμε νά ζητοῦμε τήν χάρη καί τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ ζῶντας κατά τό θέλημά Του. Ὅ,τι κι ἄν ἐπιτρέπει ο Θεός στή ζωή μας, τοῦτο εἶναι πάντοτε γιά τό καλό καί τό συμφέρον μας”.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Στεφανής

“Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020. Ένας χρόνος που άφησε πίσω του πληγωμένα κτίρια, αλλά προπάντων πληγωμένες καρδιές.

Ο πόνος των δύο οικογενειών για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων θα μείνει ανεξίτηλος στον χρόνο.

Στο Γ.Ν. Σάμου όλοι εμείς θα ήμασταν ευτυχείς εφόσον είχαμε σώσει και αυτές τις δύο ανθρώπινες ζωές, όπως καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε με τους υπόλοιπους τραυματίες.

Το Γ.Ν. Σάμου και όλο το προσωπικό του είναι πάντα έτοιμο να ανταπεξέλθει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, το πράξαμε στο παρελθόν, θα το πράξουμε και στο μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα ενωμένοι να κάνουμε ξανά το νησί μας, τη Σάμο μας, καλύτερη. Το έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές”.

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ:

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το φονικό σεισμό στο νησί μας, οπότε και θρηνήσαμε 2 νέα παιδιά. Σεισμός που άφησε τα σημάδια του πάνω σε δημόσια κτίρια, σπίτια, υποδομές, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις επλήγησαν από το τσουνάμι που ακολούθησε. Ένα χρόνο μετά τα προβλήματα είναι εδώ. Και τα λόγια από αυτούς που έχουν ευθύνες για την κατάσταση της αντισεισμικής θωράκισης των κτιρίων είναι περιττά.

Ένα χρόνο μετά το σεισμό στη Σάμο, ελάχιστα έχουν γίνει για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών, αλλά και των δημόσιων υποδομών. Παρά τις όποιες εξαγγελίες εκατομμυρίων που υποτίθεται έχουν δεσμευθεί για τη Σάμο, η τοπική κοινωνία ζει στην ανασφάλεια και παραμένει ανήσυχη βλέποντας καθημερινά την ολιγωρία στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για αυτή την κατάσταση.

Στους χώρους μόρφωσης των παιδιών μας

Ολόκληρες σχολικές μονάδες όπως τα Δημοτικά Σχολεία Χώρας και Πάνω Βαθιού έχουν μεταφερθεί σε κοντέινερ, άλλα φιλοξενούνται σε κτιριακά συγκροτήματα άλλων σχολείων και περιμένουν πότε θα αποκατασταθούν τα κτίριά τους τα οποία σίγουρα, ακόμη κι αν επισκευαστούν, δεν καλύπτουν τις ανάγκες γιατί πρόκειται για κτίρια του 19ου – αρχών 20ού αιώνα. Ακόμη και η αποκατάσταση μικρότερων ζημιών σε άλλα σχολεία δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Ακόμα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα όσον αφορά τις υποδομές του πανεπιστημίου.

Στις υποδομές του νησιού

Σοβαρές ζημιές σε δημόσιες υποδομές όπως οι προσήνεμοι μόλοι προστασίας των οικισμών Κοκκαρίου και Αγίου Κωνσταντίνου, οι κατολισθήσεις μέσα στο Κοκκάρι, το σημείο κατολίσθησης στον εθνικό δρόμο Σάμου – Καρλοβάσου όπου η συγκοινωνία γίνεται με διακοπτόμενη με πρόχειρους σηματοδότες διέλευση, παραμένουν χωρίς καμιά παρέμβαση.

Στα σπίτια του κόσμου

Οι σεισμόπληκτοι που έχουν ”κόκκινα” και ”κίτρινα” σπίτια βρίσκονται σε μεγάλο ποσοστό φιλοξενούμενοι ή έχουν ενοικιάσει σπίτια με πανάκριβα ενοίκια και περιμένουν την έτσι κι αλλιώς αναιμική στεγαστική συνδρομή. Μόλις τον Σεπτέμβρη μπήκαν στους λογαριασμούς, όσων έχουν αιτηθεί, χρήματα ενός τριμήνου ενώ έχει περάσει ένας χρόνος. Επίσης συναντούν σοβαρά προβλήματα προκειμένου να υποβάλουν φακέλους για επισκευές γιατί απαιτείται δαπάνη που αρκετοί αδυνατούν να διαθέσουν ή δεν βρίσκουν μηχανικό για τη σχετική μελέτη, ενώ δεν υπάρχει καμιά κρατική μέριμνα να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αρκετοί προχωρούν ήδη σε πρόχειρες επισκευές προκειμένου να στεγαστούν, ρισκάροντας τη ζωή και την ακεραιότητά τους στο μέλλον.

Ακόμα στέκουν επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια

Η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτιρίων καρκινοβατεί εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης της υπηρεσίας (ΔΑΕΦΚ) που έχει την ευθύνη για την ολοκλήρωση του φακέλου κατεδάφισης, με συνέπεια ολόκληρες γειτονιές να βρίσκονται αποκλεισμένες και να αναγκάζονται οι κάτοικοι να ζουν με δική τους ευθύνη σε σπίτια που γειτονεύουν με ετοιμόρροπα, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως πχ γίνεται στην περιοχή γύρω από την εκκλησία της Παναγίας στο Καρλόβασι.

Δεν ξεχνάμε- διεκδικούμε

• Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι σεισμόπληκτοι, να απλοποιηθεί η διαδικασία επισκευών, κατεδαφίσεων, αποκατάστασης και ανέγερσης νέων κτιρίων ώστε να μπορέσει ο κόσμος να φτιάξει τα σπίτια του και να επιστρέψει σε αυτά. Να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές που θέλει τους σεισμόπληκτους σε κάθε περιοχή για χρόνια να ζουν σε «προσωρινές λύσεις»
• Αποζημιώσεις 100% σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρήσεις και όσους έχουν πληγεί (κτήρια, υλικοτεχνική υποδομή, αυτοκίνητα κλπ). Μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους για όσο καιρό παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους.
• Να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν όλα τα δημόσια κτίρια. Ειδικά για τα σχολεία και το πανεπιστήμιο να δοθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για επισκευές, καθώς και για ανέγερση νέων όπου είναι απαραίτητο.
• Άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές σε υποδομές όπως τα οδικά δίκτυα, στα λιμάνια κλπ
• Ειδική φροντίδα και μέριμνα για την επισκευή των ιστορικών μνημείων του νησιού και των παραδοσιακών οικισμών
• ΤΩΡΑ να κατεδαφιστούν ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτήρια με συνοπτικές διαδικασίες
• Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία και δάνεια τραπεζών. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.
• Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού σε υπηρεσίες ελέγχου και αποκατάστασης των ζημιών σε περιφέρεια και δήμους.
• Μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης.

Ο λαός της Σάμου να μην επιτρέψει να ξεχαστεί. Καμιά επανάπαυση στις υποσχέσεις κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης. Να πάρει δύναμη και κουράγιο από τον πυρόπληκτο λαό της Εύβοιας και να οργανώσει τον αγώνα του ώστε να πιέσει για άμεσες λύσεις. Με την πάλη του να βρει το δίκιο του. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του, με ποικίλες παρεμβάσεις, αγωνιστικές διεκδικήσεις, ερωτήσεις σε βουλή και ευρωβουλή κλπ.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής“.

Η δημοτική παράταξη “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”

“Σήμερα έρχεται στη Σάμο ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος, στη μαύρη επέτειο του φονικού και καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη Σάμο στις 30.10.2020, για να ονοματοδοτήσει τον δρόμο, στον οποίο άδικα χάθηκαν οι δύο αθώοι μαθητές σε «Μαθητών Άρη και Κλαίρης» μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα είναι ημέρα να θυμηθούμε ότι αμέσως την επόμενη του σεισμού είχαμε την επίσκεψη στη Σάμο του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη που επιτόπου είχε υποσχεθεί επίλυση του χρονοβόρου προβλήματος των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων εγκαταλελειμμένων κτιρίων (που προϋπήρχαν του σεισμού) που το νομοθετικό πλαίσιο διατηρείται από το 1929.

Αντιγράφουμε από αθηναϊκά ΜΜΕ στις 3/11/2020:

«Για το ζήτημα των επικίνδυνων κτιρίων πραγματοποιήθηκε σήμερα ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τηλεδιάσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων. “Η σύσκεψη αυτή για τα ετοιμόρροπα και εγκαταλελειμμένα κτίρια γίνεται υπό το βάρος της τραγωδίας στη Σάμο, την απώλεια δύο νέων παιδιών. Οφείλουμε να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον” σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη είχε μιλήσει με τον κ. Κομνηνό, τον πατέρα ενός εκ των δύο παιδιών που χάθηκαν στη Σάμο: “Σας μεταφέρω την παράκλησή του – ακριβώς στη μνήμη των δυο παιδιών που χάθηκαν: Να δούμε το ζήτημα όχι γραφειοκρατικά και «πλαδαρά», αλλά γρήγορα και αποτελεσματικά. Το βάρος είναι μεγάλο στους ώμους μας. Και δεν είναι μόνον το βάρος της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι το βάρος αυτής της εντολής, να κάνουμε ό,τι πρέπει για τη μνήμη των παιδιών. Με κοινωνική και ανθρώπινη διάσταση” είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος».

«Σύσκεψη για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτηρίων και γενικότερα για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος των κτηρίων που έχουν κατασκευαστικά προβλήματα και θεωρούνται επικίνδυνα συγκάλεσε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Κωστής Χατζηδάκης, μετά από εντολή του πρωθυπουργού για εξεύρεση λύσεων, μετά και τον θάνατο των δύο νέων από τον σεισμό στη Σάμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε τα εξής:

“Προχωρούσε ήδη και βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και των εγκαταλελειμμένων κτηρίων. Με τη ρύθμιση αυτή επικαιροποιείται το θεσμικό πλαίσιο για τα ετοιμόρροπα κτήρια (που ανάγεται στο 1929) κι αντιμετωπίζονται διαχρονικά κενά της νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στη δυνατότητα γρήγορων επεμβάσεων για την επισκευή των εγκαταλελειμμένων κτηρίων από τους δήμους ή και άλλους φορείς, χωρίς το ιδιοκτησιακό καθεστώς να λειτουργεί απαγορευτικά. Το κόστος των επεμβάσεων θα καλύπτεται άμεσα από δημόσιους πόρους και στη συνέχεια ο φορέας της επέμβασης θα μπορεί να αναλαμβάνει τη διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου μέχρι την αποπληρωμή της δαπάνης από τους ιδιοκτήτες του κτηρίου. Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας».

Στον έναν χρόνο που πέρασε οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών «ξεχάστηκαν» από την κυβέρνηση των “αρίστων”, καμιά νομοθετική πρωτοβουλία δεν πάρθηκε και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ επικίνδυνο και εγκαταλελειμμένο κτήριο που κατεδαφίστηκε είναι αυτό που καταπλάκωσε τους μαθητές.

Με τους ρυθμούς «χελώνας» που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις υποστελεχωμένες κρατικές υπηρεσίες (δες ΔΑΕΦΚ) η αποκατάσταση κτηρίων (τα 1716 κίτρινα, τα 406 κόκκινα και τα εκατοντάδες προ σεισμού επικίνδυνα κτήρια), αν δεν υπάρξει ένα διεκδικητικό κίνημα «οργής λαού», δυστυχώς, σε λίγα χρόνια θα επικρέμονται χιλιάδες ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτήρια πάνω από τα κεφάλια των συμπολιτών μας σε πόλεις και χωριά της Σάμου”.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου-Ικαρίας & Φούρνων:

“Ένας χρόνος από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020. Οι πληγές ακόμα ανοιχτές… Ο πόνος για τον χαμό των δύο παιδιών… Οι αγγελικές τους ψυχούυλες είναι αθάνατες στην καρδιά και στο μυαλό μας…”.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου:

“Ένας χρόνος μετά…

Κίτρινα σπίτια, ρωγμές, φράγματα προστασίας και χαλάσματα δεν αφήνουν τις μνήμες να περάσουν… Σε κάθε τράνταγμα της γης τραντάζεται και η ψυχή μας.

Ένας χρόνος μετά και δεκάδες οικογένειες παραμένουν ακόμα μακριά από τα σπίτια τους, παιδιά μακριά από τα σχολεία τους, πιστοί μακριά από τις εκκλησίες τους.

Ένας χρόνος μετά τον άδικο χαμό των δυο παιδιών πέρασε και η ψυχή μας ακόμα σπαράζει.

Δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ!!!

Στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων παιδιών, του Άρη και της Κλαίρης, η ΕΠΣ Σάμου αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του Κυπέλλου”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου

“Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Σάμο άνθρωποι μετρούν ακόμη τις πληγές τους.

Ένα χρόνο μετά τις αλλεπάλληλες προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τη σύμφωνη γνώμη άλλων παρατάξεων για διεξαγωγή του ΠΣ στο πολύπαθο νησί, η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να υλοποιήσει το αίτημα, η συνεδρίαση να γίνει εδώ στη Σάμο.

Με τις μαρτυρίες εκπροσώπων επαγγελματιών, ιδιωτών, επιχειρηματιών, φορέων, επιστημόνων και εργαζομένων που επλήγησαν από την δύναμη του εγκέλαδου εκφράστηκαν: η δυσαρέσκεια στις καθυστερήσεις αποκατάστασης παρά τις βαρύγδουπες και μεγαλόπνοες υποσχέσεις των κυβερνώντων που χάθηκαν στο χρόνο μετά τις πρώτες ημέρες της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η «αλληλεγγύη» της κρατικής βοήθειας και των εταίρων μας (ΕΕ) είναι ψευδεπίγραφη και δεν αγγίζει καν τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων που βιώνουν τη σκληρή καθημερινότητα της επιβίωσης που διόγκωσε η δεκαετής οικονομική κρίση και τελευταία, η πανδημία. Και κυρίως της εφαρμοζόμενης πολιτικής που εδώ και χρόνια δημιούργησε κόσμο χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, έναν κόσμο σε πλήρη αβεβαιότητα, ενώ διαφημίζονται χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ ως μάνα εξ ουρανού, παραβλέποντας την πραγματικότητα (βλ. Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείο Συνοχής, πράσινη ανάπτυξη κλπ).

Όπως διαφάνηκε από την ενημέρωση και συζήτηση, τα αναγκαία έργα υποδομής όπως η αντισεισμική θωράκιση εν προκειμένω, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, διότι ένα χρόνο μετά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που φιλοξενούνται ή ενοικιάζουν χωρίς ακόμη να έχουν λάβει την προβλεπόμενη επιδότηση ενοικίου, μαθητές που συσσωρεύονται σε λίγες αίθουσες προκάτ που τείνουν να γίνουν μόνιμη λύση, εργαζόμενοι που αποκλείστηκαν από τους χώρους δουλειάς τους ή έμειναν χωρίς δουλειά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς αίθουσες διδασκαλίας κ.ά.

Αναδείχτηκε λοιπόν ότι τα έργα αντισεισμικής θωράκισης που μόνιμα διεκδικούμε ως Λ.Σ. σε δήμους και περιφέρειες από το κεντρικό κράτος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Αναδείχτηκε η ανάγκη να γκρεμιστούν εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτίρια, κοστοβόρες μεν διαδικασίες, αλλά τα κονδύλια πενιχρά… και ας θρηνήσαμε 2 νέα παιδιά.

Τα προβλήματα από τον σεισμό, ένα χρόνο μετά, εξακολουθούν να είναι πολλά, όπως και οι ευθύνες. Έχει σημασία λοιπόν η πολιτική στάση της Περιφέρειας. Έχει, γιατί μπορεί αν θέλει να ασκήσει πίεση και να μη μείνει στο «τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε».

Και δυστυχώς, άλλη μια συνεδρίαση έκλεισε, αποκλειστικά και μόνον ενημερωτικά, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μια φορά διαπιστώσεις κι ευχολόγια χωρίς να ειπωθούν και να καταγγελθούν οι ευθύνες με το όνομά τους, αλλά κυρίως, χωρίς να οριστεί, όπως πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση ένα πολύ συγκεκριμένο κι αποφασισμένο πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων για να τρέξουν όλα τα ζητήματα που ταλαιπωρούν ένα χρόνο τώρα τους κατοίκους των νησιών που χτυπήθηκαν από το σεισμό”.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!