Αρχίζουν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου τα μαθήματα στην ομάδα πλεκτικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς”.

Ώρα έναρξης των μαθημάτων: 17.30.

Λόγω των μέτρων ασφαλείας, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής για την δημιουργία των τμημάτων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση καλέστε το 6936 692081.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνες της ομάδας πλεκτικής, “το πλέξιμο το λες και χορό των χεριών, καθώς τα οφέλη του μοιάζουν με αυτά που προσφέρει ο χορός.

Για αυτό αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία και ταυτόχρονα να προσφέρετε εθελοντική εργασία, ακολουθήστε την ομάδα πλεκτικής του συλλόγου μας.

Το πλέξιμο:

1. Έχει τα ίδια οφέλη με τον διαλογισμό.

Η ρυθμική και επαναλαμβανόμενη κίνηση των χεριών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που νιώθει κάποιος όταν πλέκει, οδηγούν στο ίδια οφέλη με αυτά που έχει ο διαλογισμός.

Το μυαλό και το σώμα, αντιλαμβάνονται τη δραστηριότητα του πλεξίματος σαν ένα μάθημα διαλογισμού.

2. Είναι αγχολυτικό.

Από τη στιγμή που κάνεις τις πρώτες βελονιές, οι παλμοί της καρδιάς και η πίεση αρχίζουν να πέφτουν. Επίσης, το ότι συγκεντρώνεσαι σε κάτι, σε βοηθάει να ξεχαστείς από οτιδήποτε σε στεναχωρεί και σε αγχώνει.

3. Βοηθά στην πρόληψη αρθρίτιδας και τενοντίτιδας

Η ήπια γυμναστική των άκρων σου, τα βοηθάει να είναι πιο δυνατά και οχυρωμένα απέναντι σε ασθένειες όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα.

4. Eπιβραδύνει τα “γηρατειά” του μυαλού.

Ως γνωστόν, όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς το μυαλό σου, τόσο πιο υγιές είναι. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι ηλικιωμένοι που έχουν δημιουργικές δραστηριότητες (και το πλέξιμο σε αυτές) είναι περίπου 30%-50% λιγότερο πιθανό να έχουν κάποια “ήπια γνωστική εξασθένηση” από αυτούς που δεν έχουν τέτοια χόμπι.

5. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Μπορεί αν πεις σε κάποιον ότι πλέκεις να σε κοιτάξει λίγο περίεργα, αλλά σίγουρα αν του δείξεις τι ακριβώς έχεις καταφέρει να κάνεις με τα χεράκια σου θα σου πει μπράβο.

Το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις ένα τσακ πιο όμορφα βλέποντας τι κατάφερες με υπομονή και τα χεράκια σου“.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!